donderdag 16 juni 2016

16/06: Alkmaar 4-D Dag 2Filmlink dag 2:   KLIK HIER  (Online)

Vandaag liepen we de Broeker veiling route. Een dag die op alle fronten beter liep dan was verwacht. Er was regen voorspeld, vooral 's middags maar dat bleek enorm mee te vallen. Geen drup gehad en het zonnetje heeft flink geschenen deze dag! En de blessure van ondergetekende viel vandaag ook mee: Gisteren gekoeld en zalf op de bult gesmeerd, andere zooltjes in de schoenen gedaan en het liep vandaag dan ook gesmeerd!! Weinig last gehad, gelukkig maar anders had dit de laatste dag geweest van de 4-Daagse!  Het parkeren was vanmorgen aanvankelijk problematisch, we werden weggestuurd van start- en finishplaats 'De Hoornse Vaart' en moesten maar een plekje in de wijk zoeken. Maar dat was zover van de start dat we weer zijn teruggereden en toen mochten we wel het parkeerterrein op, vlak bij de start!  Er bleken toch nog plaatsen vrij te zijn.


De tocht was vandaag heel mooi met als hoogtepunt de 'Broeker veiling' waar we vorig jaar langs zijn gelopen. Onterecht want dit was een mooi stukje op de route. Normaal moet je daar voor entree 16 euro voor neertellen maar daar zit dan ook een boottochtje bij inbegrepen. Verder liepen we nog door een kruiden- en bloementuin, ook heel leuk. De route ging langs molens, polders, kanalen en mooie dorpjes, erg gevarieerd dus. Onderweg naast de Broeker veiling dus een bloemen en kruidentuin, we zagen spookachtige vliegers, live muziek, een shantykoor......maar zie het filmpje maar eens, daar staat het meeste wel op.

We werden prima verzorgd: Een krentebroodje, flesje drinken, stukken koek, muslirepen, veel dropjes en snoepjes en natuurlijk veel kraampjes waar je koffie en appelgebak etc kon krijgen; alles was perfect voor elkaar.

Morgen dag 3, dan gaan we naar Akersloot, Limmen en Heiloo. Er zijn weer buien voorspeld dus het zal wel mooi weer blijven. Ons filmpje wordt geüpload en staat laat op de avond online. Morgen deel 3 van deze mooie 4-Daagse.....Oant moarn!!!

Enkele fotootjes hieronder:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten