zondag 26 juni 2016

26/06: Wandeldag Oldeberkoop

FOTOLINK KLIK HIER (Online);     FILMLINK HIER (Na 15.00u ma.27 Juni)
Zaterdag 26 Juni jl. was het weer eens tijd voor ons jaarlijkse blokje om in Oldeberkoop. Praktisch elk jaar doen we hieraan mee al was het alleen al om de meloen die onderweg wordt uitgedeeld bij de verzorgingsposten. De tocht werd inmiddels voor de 12e keer georganiseerd en trok 364 wandelaars, een prima aantal!

De wandeltocht kenmerkt zich door haar speciale routeaanduiding. Deze wordt met (oude) schoenen aangegeven. De route ging langs Stuttebosch, Boekelterweg, Boijl, Noordwolde en Zandhuizen terwijl de langste afstand (40km) vanaf de pleisterplaats nog een lus via Wilhelminaoord liep. De eerste pleisterplaats was vroeg in de route (Na 5km). Dat was ons wat te vroeg en we kozen voor doorlopen. Maar de 2e pauze was pas na 18km. zodat we van onze doorloopactie behoorlijk spijt hebben gekregen! Na 18 km. dus een gezellig ingerichte pauzelocatie midden in het bos met koffie, thee, bouillon, meloen etc. Heerlijke zachte 'stoelen' (Strobalen) en een lekker bakkie!

De route was helemaal nieuw en die ging door prachtige natuurgebieden. De vanaf Hotel Lunia gestarte deelnemers konden kiezen voor één van de vier uitgezette afstanden. Ook deze keer stond het motto van de organisatie: ‘rust, ruimte en natuurschoon’ kaarsrecht overeind. Nagenoeg alle wandelaars waren enthousiast over de gekozen routes die via het Stuttebosch, en de Boekelterweg richting Boijl voerden. Voor de langste afstand was er een mooie lus richting Wilhelminaoord. De 30 en 40 km wandelaars troffen elkaar vervolgens weer nabij de Spokeplas onder Noordwolde. De route door het omliggende bos werd door velen als verrassend ervaren. Daarna wandelden de deelnemers via de Meenthe en het Koepelbosch weer naar hartje Oldeberkoop.

Veel wandelaars trainen voor de 4-Daagse van Nijmegen die voor de 100e keer wordt gehouden over een paar weken. Men wil een goed figuur slaan voor de koning die daar op visite komt. Niet ons doel: Wij kiezen dit jaar voor Alkmaar (al gelopen) en de Heuvelland 4-Daagse. Door de extra drukte in Nijmegen (5000 extra wandelaars en veel toeschouwers) wordt het ons nu net een beetje TE druk en zien we af van deelname. Maar Limburg is wb. natuurschoon mooier dan Nijmegen maar de sfeer in Nijmegen is natuurlijk uniek! En dat gaan we vast wel even missen als de 4-Daagse bezig is. 
En wat rust en natuurschoon betreft was Oldeber-koop natuurlijk een prima voorbereiding op Limburg. We troffen nog enkele bekenden wo. Miranda Scheffer die ook traint voor Nijmegen. Gezellig even een klein stukje mee opgelopen. Een sportieve jongedame die naast wandelen ook een niet onverdienstelijk muurkaatster is. Ook Hennie Tumiliati traint voor Nijmegen en was aanwezig in wat voor haar een thuiswedstrijd was. Manlief Wilco liep een korte afstand en was later op de fiets al druk op zoek naar zijn vrouwtje! We hebben foto's en een filmpje gemaakt en de linken komen zsm bovenaan dit stukje. Zodra ze online staan activeren we de linken. En....goed nieuws: De organisatie van de 'Wandeldag Oldeberkoop' heeft unaniem besloten om volgend jaar voor de 13e keer deze mooie wandeldag te organiseren! Bedankt organisatoren en vrijwilligers voor de mooie wandeling die we mochten lopen in en om het prachtige oldeberkoop!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten