zaterdag 26 maart 2016

26/03: Blokzijl Merentocht
Foto's Merentocht KLIK HIERFilmpje Meintsje KLIK HIER


(Lukte niet in HD, 1 tandje lager lukte het uploaden wel)
Vanaf 2 Mei gaan we de 11-Stedentocht opnemen dmv Foto, film en interviews. We zullen alle dagen op de route zijn van a tot z en ons verplaatsen met auto, fiets en stukken lopend. Vanaf de start gaat 1 van ons in de auto naar het 5 a 8 km. punt en zet een partytent op met een Friese vlag, wat muziek (soms live!) en daar laten we de hele stoet passeren. Op die locatie filmen we de gesprekjes met de wandelaars die we gaan volgen (8 Stuks, er is door omstandigheden 1 vakature, sollicitaties richten aan één van ons, cv meesturen!) en wie wat wil zeggen kan dat daar doen, bv felicitaties aan het bestuur vanwege nr. 70 of zomaar een verhaaltje. Onder de tent ontvangen we ook een aantal gasten. We hebben ook een aantal aardigheden bedacht.

Na onze partytentstop gaat 1 van ons op de route foto's en film maken en de ander verplaatst de auto. Zo kunnen we van de hele route opnames gaan maken. Om 's avonds al resultaat op internet te kunnen plaatsen zullen we proberen snel te handelen na de dagtochten. Dat betekend geen collages, panorama's, lange teksten etc. maar wel van elke dag beeld en woord. Mogelijk plaatsen we niet meteen al het dagmateriaal maar doen we de complete versies vanaf zondag op diverse sites op internet. Daar gaan we de komende weken op oefenen, dus als jullie een collage missen of een panorama dan is dat de reden. Na de 11-Stedentocht plaatsen we onze foto's weer als altijd. Snelheid is na een dagetappe natuurlijk geboden want je wilt ook dagelijks nog wel een paar uur slapen.

Tijdens de Lytse Doarpen Tocht op 16 April starten we vroeg en gaan proberen wat extra dingetjes te doen en alles 's avonds op de website te plaatsen. Weten jullie er wat van!

Nog een paar woorden over de Blokzijler Merentocht: De tocht was mooi, we liepen stukken door de Weerribben en deden enkele kleine maar leuke plaatsjes aan zoals Nederland en Muggebeet. Enkele stukken waren bekend, die worden vaker in routes opgenomen. Maar het is toch altijd weer een voorrecht dat we in zo'n mooie omgeving mogen en kunnen wandelen! Het weer was fantastisch, de bepijling prima, de mensen gezellig, kortom weer een TOP wandeldag. Er waren diverse afstanden die tot 40 km. gingen. Deze afstand werd alweer goed bezocht en dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de komende meerdaagse tochten zoals de 11-Stedentocht maar ook de Nijmeegse 4-Daagse. Verder trainen velen voor de Slachte Marathon, kortom weer genoeg mooie tochten om voor te trainen.

Organisatie bedankt, we hebben weer een mooie wandeling gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten