donderdag 10 maart 2016

13/03: Meerenloop Grouw


Fotolink Merenloop:   KLIK HIER


Videolink hier


Zie ook onze faceboekpagina Elfsteden wandelreportages Trochrinnen 


Grouw 13.03.2016:  We liepen de Meerenloop nog nooit, tijd om deze eens een keertje te doen. In mijn (A) hardlooptijd heb ik deze loop ook nog nooit gedaan en na zondag beseffen we wat we al die jaren gemist hebben! We zouden half 9 starten dus kwart voor 8 van huis. Aangekomen in Grouw parkeerden we de auto op een groot plein vanwaar we met de boot over gingen naar het Halbertsmaplein waar de start was. Key koords met startkaart ophalen, zakje snoepjes mee, enkele bekenden gesproken wo. Nanne en Joke, 2 wandelaars die we volgen tijdens de 11-Stedentocht van 3 t/m 7 Mei, en wegwezen! We waren de eerste catagorie die van start ging, 's middags ging het herdlopen van start met als eerste de jeugd en later de wedstrijd- en trimlopen onder de bezielende leiding van Jan Kooistra, al jaren de stuwende kracht van sv Friesland waar ondergetekende ook jaren lid van is geweest. Elke week organiseert de vereniging wel een hardloopwedstrijd vaak met veel deelname.
De wandelafstand was 16km. en het was een heerlijke route! Mooie paden langs het water en dwars door de boeren beschikbaar gestelde weilanden waar onze Snowy niet mocht wandelen maar wel in de tas mee mocht! Bedankt organisatie!! De stukken door de weilanden waren vaak pittig, we hadden haast medelijden met de hardlopers die in een uitgetrapte modderpoel hun ding nog moesten doen later op de dag! Onze gedachten gaan speciaal naar EHBO-topvrouw Ankie Jagersma die ook mee ploeterde tijdens het hardlopen! Laatste berichten zijn dat ze het goed maakt!


We sopten door de blubber heen en moesten regelmatig een hekje over klauteren, mooi om te zien hoe lenig sommige mensen waren! En wat zijn mannen dan hulpvaardig als er eens een mooie vrouw moeite heeft met de klim, ze geven maar al te graag een 'kontje'! Onderweg was een gezellige pauzelocatie met muziek, 1 man  op accordion en ééntje op een soort fluit/trompet. We kregen koffie met cake en goed gevuld gingen we meteen na de pauze met een boot over het kanaal. 3 Boten waren ingezet en dat ging vrij vlot. 

Wel een aardige rij wachtenden maar wachten is ook wel even gezellig. Aan het slot was er snert OF een broodje knakworst. Daarna zijn we nog even op een terrasje gaan zitten met een biertje en hebben de eerste kidsrun nog gezien. (Zijn nog wat foto's van). Hartstikke leuk om al die jeugd zo enthousiast en fanantiek te zien harlopen na een warming up bij de start. Veel publiek bij het hardlopen, veelal trotse ouders uitgerust met foto- en /of filmcamera om trots alles aan de familie te tonenEen mooie dag, prachtig weer, mooie route en een prima georganiseerde tocht! Het filmpje van Meintsje komt later vandaag (ma.8/3), benieuwd hoe en wat ze allemaal heeft vastgelegd. De link komt nog in dit verslagje te staan. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten