zaterdag 5 maart 2016

05/03: Weesp: Lentetocht

 KLIK HIER voor de foto's


Zaterdag 5 Maart was er geen geschikt tochtje dichtbij huis dus zochten we het deze keer wat verder weg. We krijgen geld terug van de belasting dus we konden er wel een kwart takje benzine tegen aan gooien. En we hebben er geen spijt van gehad. Aanvankelijk hadden we ons aangegeven voor de 25km. maar dit is 21km. geworden. De bepijling was vooral het eerste stuk niet goed en we liepen samen met anderen regelmatig verkeerd. Toen we op een gegeven moment helemaal de weg kwijt waren besloten we terug te gaan naar het punt waar d 15 en 25 km splitsten en de route van de 15km. daar op te pikken. Zo gezegd zo gedaan en vanaf de splitsing hebben we eigenlijk geen problemen meer gehad. De route zelf was prima, veel variatie, een route dwars door Weesp, stukken langs het IJsselmeer, door muiden, langs het Muiderslot, prachtig mooi! En een wereld waar we nog nooit geweest zijn in ons nog jonge leventje! Snowy kreeg onderweg een blessure en kon een tijdje niet lopen...ja op 3 pootjes....dus hebben we ze een tijdje in de tas mee gedragen.

Toen we even pauze aan het meer hadden hebben we Snowy er weer uitgelaten en toen waren alle pijntjes weg. Ze liep zelfs over de veeroosters heen, iets nieuws voor haar! Verder troffen we Annika nog en dochter Monique waar we later nog een biertje van hebben afgenomen! (Natuurlijk ook weer terug gegeven, we krijgen belasting weer terug!)....erg gezellig!! Verder troffen we nog een man die geboren en getogen was in Scharsterbrug (Vlak bij onze woonplaats), hij woonde destijds in de arbeidershuisjes van Nestli die naast de fabriek stonden. dezen zijn inmiddels afgebroken en die mijnheer woont vanaf zijn 14e al in Almere.Zelfde school destijds bezocht als ondergetekende (A)...ach de wereld is niet zo groot! We moesten ruim 100 kilometer rijden voor deze tocht maar geen spijt van gehad, het was een prachtige wandeling! Er kwamen 350 wandelaars op de tocht af die zondags weer werd georganiseerd...wel hopelijk met een update voor de pijlen, verder geen commentaar hoor! Heerlijke dag beleefd.
In Weesp nog reclame gemaakt voor de Friese 11-Stedentocht, de Friese Waterlinie 2-daagse en de Nachtswalkerstocht, organisatoren maak je borst (voor zover aanwezig) maar nat want er waren al toezeggingen! Het wordt druk! 

Volgende week 13 Maart lopen we weer in de buurt: De Meerenloop vanuit Grouw, de week daarna doen we in ieder geval de 14 van Terhorne mee. Beide tochten maken we weer foto's en een filmpje...alles ter voorbereiding voor de 11-Stedenwandeltocht waar we razende reporters zijn! Zin aan!!

Het filmpje van Meintsje staat op faceboek!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten