maandag 21 maart 2016

20/03: Ien, Twa, Trije Concert

FOTOLINK:   KLIK HIER      

Videolinken:  Zie onderaan dit verslag


Na afloop bloemen en op de foto
Zondagmiddag waren we te gast bij een geweldig muzikaal trio Grytsje Kingma, Lars mulder en Rob du Jardin. We mochten filmen en foto's maken tijdens hun optreden in de rotondekerk in Terband in een uitverkocht huis, zelfs de tribunes boven zaten vol! We hadden het trio nog nooit zien optreden al heb ik (A) nog steeds wel een piep in de oren tgv het trompetgeschal van Rob tijdens de 11-Stedenwandeltocht waar ook hij altijd present is....met trompet! Grytsje woont in de buurt en kennen we sinds de 11-Stedentocht 2015 waar ze de 2e etappe Sloten-Workum meeliep. Daar raakten we aan de praat en het bleek dat we haast buren zijn! Lars konden we niet maar daar is nu dus verandering in gekomen.


De rotondekerk in Terband
Rob en Grytsje musiceren sinds 2014 samen en doen samen ook regelmatig concerten. Rob is afkomstig uit Zwitserland en spreekt vloeiend Fries al heeft hij daar nooit gewoond. Hij was altviolist bij het koninklijk Concertgebouworkest en studeert momenteel trompet bij Theo Wolters. Wij...wandelaars....kennen hem beter als Rob Faltin.....de 11-Stedenloper. Rob bespeelt viool en trompet.


Lars studeerde piano en compositie aan het conservatorium in Zwolle en dirigeert diverse koren in en rondom Heerenveen. Lars speelt orgel en piano.

De flyer
Grytsje is een echte Friezin en schrijft zelf haar teksten. Ze maakte inmiddels 2 CD's Wjerlûd en Wytfear en ook dichtte ze een bundel in elkaar: Tûzen dagen. Grytsje zingt en begeleidt haarzelf op de gitaar.


Het trio bracht muziek ter gehore van wat ze het liefste zelf spelen en zingen. Dit resulteerde oa. in prachtig viool- orgel- en pianospel en gevoelige liedjes. Ze speelden 18 nummers en lastten op de helft een koffiepauze in.

Een prachtige middag, we gaan vast weer eens zoiets doen, mooi om om te zien hoe 3 toppers met zoveel passie met hun muziek bezig zijn!
Videolinken:
Deel 1:  Ongeveer 13 minutenDeel 2:  Ongeveer 14 minutenDeel 3:  Ongeveer 11 minutenGeen opmerkingen:

Een reactie posten