zondag 27 december 2015

27/12: Easterlittens Barre kuier

Zondag 27 December 3e kerstdag reisden we af naar Easterlittens om voor de 3e keer de  zgn. 'Barre Krystkuier' mee te lopen. We waren benieuwd wat voor parcous er dit keer was uitgezet, vorige keren zaten er best pittige stukken in! Start in 'De jister'het multifunctionele centrum waar in groepen van 35 man werd gestart. Zo'n 350 wandelaars mochten er starten en die kwamen volledig aan hun trekken!



FOTO'S KLIK HIER



Praktisch meteen moesten we in een wankel bootje over de rivier wat veel commotie gaf. Vandaar moesten we een enorm 'blubberpad' bewandelen en we zakten soms wel zo'n 10 cm. de grond in...leuke binnenkomer en niets voor de dame met hoge hakken en panty's aan tijdens de St.Nicster krystkuier een dag eerder!Een goede lamp was vereist want het was pikkenacht en je kon zo het water inlopen. Het motregende grote delen van de route en dat maakte het fotograferen lastig. Na dat lastige stuk passeerden we molen 'De Alde Swarte' en daarna pauzeerden we in Skrins waar we chokolademelk kregen. Een verrassing daarbij was dat er een kerstman- en vrouw met hun arreslee aanwezig waren. Iedereen op de foto vanzelf, zelfs een groepsfoto met onze startgroep! Heel leuk!! Goed begaanbare stukken en complete blubberpaden wisselden elkaar af, er zaten echte zware stukken tussen vooral als je enige kilo's hond in de tas hebt zoals bij ondergetekende!!



We passeerden Spyktille en in Spannum kregen we heerlijk echte snert waar een niet al te zware lepel rechtop in bleef staan! Na de snert kregen we nog een aantal pittige stukken voor de kiezen, maar we hebben overal wat foto's gemaakt dus die moeten jullie maar eens bij langs gaan! Fotograferen was moeilijk in het donker met motregen en wandelaars in reflecterende hesjes maar er zitten genoeg toonbare foto's tussen al lijkt de motregen tijdens een flits wel een complete sneeuwbui. Vlak voor Winsum wachtte een heerlijke borrel! We konden zowel Glühwijn als Beerenburg of een frisdrankje. Prima verzorging onderweg, en na zo'n 15km. kwamen we weer terug bij de jister na muzikaal te zijn onthaalt door een jongeren fanfare die bij elke binnenkomer begon te spelen.



Afmelden bij de finish, we kregen als beloning een ruitenkrabber die de fabrikant momenteel aan de straatstenen niet kwijt kan! Muziek ook in de jister waar 2 zwartgeverfde Abba-looklikes muziek speelden van oa. Cleadence Clearwater Revival! Heerlijk even uitrusten onder het genot van een biertje. De wandelaars druppelden langzaam aan binnen, sommigen zelfs in polonaise! Een heerlijke tocht, we hebben genoten! Organisatie bedankt voor de prachtige loop, het was pittig maar dat maakt het ook weer Bjusterbaerlyk moai!! Tige Dank en TOT VOLGEND JAAR!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten