zaterdag 26 december 2015

26/12: St.Nicolaasga Kerstkuier
Zaterdag 2e kerstdag zouden we oorspronkelijk naar de Kerstwandeltocht vanuit Bakkeveen, maar ons kwam nog op het laatste moment ter ore dat vlakbij onze woonplaats ook een vaak goed bezochte en mooie wandeltocht werd georganiseerd. Dus plannen gewijzigd en we gingen niet naar Bakkeveen maar naar St. Nicolaasga waar een korte route was uitgezet van een krappe 7 km. door het dorp en de bossen. Zo.n 2000 wandelaars kwamen op deze Krystkuier af!!

KLIK HIER voor 146 foto's     ......of hier als de link niet werkt.
We startten vanuit het zalencentrum van St Nicolaasga vanwaar we rechtstreeks door de Rooms Katholieke Sint Nicolaas Kerk werden 'gepijld'. Mooi om daar eens binnen te zien, prachtige kerk uit 1871. Het doopvont in de kerk is in 1973 verhuisd vanuit Den Haag. Prachtige gebrandschilderde ramen! Bij de kerk een Lourdesgrot waarvan we enkele foto's hebben genomen. De 'Ada van der Berg-Singers' zorgden voor een muzikale noot in de kerk waar ook een prachtige kerststal stond opgesteld. Na deze kerk gingen we langs de Lourdesgrot en nog een kerststal met een reuze baby naar de Protestantse Kerk van St. Nic. Ook daar muziek, helaas is het filmpje ervan niet mooi geworden door enkele minder taktische instellingen en die laten we dan ook maar uit de serie. 

Wat was er verder? Nou er was genoeg te doen onderweg! We zagen het schilderwerk van een plaatselijk bekende schilder die veel ohh's en aah's teweeg bracht(Expositie HWPI&Creatheek) enkele leden van de St. Nicster toneelgroep voerden een korte act op onderweg en promootten tevens hun uitvoering op 30 Januari en 6+13 Februari om 20.23u stipt! (Het stuk heet 'Het Perron', hetzelfde stuk wat we hier in Ouwsterhaule ook een keer hebben gespeeld). Ook in het zalencentrum van Sint Nicolaasga!! Aanrader!  Ook mochten we getuige zijn van een optreden van shantykoor 'De Headammers'. Het koor heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd en heeft al enkele aansprekende optredens achter de rug zoals Sail Amsterdam, Boot D├╝sseldorf, Kurhaus Scheveningen en enkele TV optredens.....wie kent ze niet! Het was '5 uur in de morgen' toen we daar langs kwamen. De Headammers treden zo'n 30 keer op per jaar, speelt 2-stemmige liederen met solozang en hebben een eigen muziek- en zang installatie. Verder liepen we langs Maekehiem, poseerde de Kerstman met gezinnen op een arreslee, nog meer kerststallen, blaasden 2 midhoornblazers zich helemaal suf (wel mooi hoor!!) en er was warme chokolademelk en hete snert, ideaal natuurlijk zo midden in de winter!! Verder genoten we van de prachtige omgeving van St Nic. In het bos had de organisatie op moeilijk begaanbare plaatsen platen neergelegd zodat ook de dames met hoge hakken en panty's aan geen problemen zouden krijgen!  


Bij drukke oversteken stonden genoeg verkeersregelaars, kortom het was allemaal heel gezellig en prima geregeld!! Klasse organisatie!!


We zijn blij dat we zijn afgeweken van onze traditionele Kerstwandeltocht, niet om Bakkeveen maar gewoon...weer eens wat anders, dichtbij en HARTSTIKKE LEUK!! Bedankt organisatie voor een heerlijke middag!!!  Tot volgend jaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten