woensdag 30 december 2015

30/12: Nieuwehorne St Thomas
De 4e tocht in korte tijd ging naar Nieuwehorne en we denken dat dit vooralsnog maar even de laatste moet zijn. We deden een korte afstand: 15km. 

Lang waren we in de veronderstelling dat deze tocht niet zou worden georganiseerd maar enig speurwerk op internet zorgde ervoor dat we op de site van Oude- en Nieuwehorne een berichtje vonden over het doorgaan van deze tocht. De PR was dit jaar dus niet echt TOP en dat scheelde veel deelnemers. Vorig jaar waren er nog zo'n 1000 deelnemers als we ons goed herinneren maar deze editie telde zo'n 300 wandelaars. Aandachtpuntje voor de organisatie? Verder was het jammer dat we Katlijk niet aandeden, altijd het gezelligste punt van de route met haar markt, gl├╗hwijn en leuke kerkje. Deze markt was jl zondag werd ons verteld en liep dus niet gelijk met de wandeltocht. Deze punten maakten wel dat de tocht niet de speciale tocht was die we gewend zijn in Nieuwehorne.FOTO'S KLIK HIER   .......of 'Fotoalbums' in menu als de link niet werkt

(Of zoek in 'fotoalbums' in 'Menu')


De route was geheel vernieuwd, we liepen nu oostwaarts over de Tjonger en die was zeker niet verkeerd. Open stukken en bos wisselden elkaar af en er was weer een prima verzorging. In Nieuwehorne bij het St.Thomas luiden was dit helemaal goed en was van alles te krijgen....chocomelk, oliebollen, thee, koffie etc. Er werd daar flink aan de touwen getrokken voor oa. de draaiende camera's van TV Friesland die daar opnames maakten. Altijd leuk om dit te zien en het geeft een echt oudejaarsgevoel! Gezellig verder dat Ymie en Anton meeliepen, de eerste keer van Anton die zich had laten verleiden door Ymie om mee te gaan. Tot zover dit verhaaltje, was best nog wel een klusje om 4x achter elkaar te lopen en de fotootjes te doen. Morgen was het plan om even naar Poppingawier maar waarschijnlijk ordt het een snipperdag. We hebben leuke tochten gelopen de afgelopen week maar het is wel even goed zo.......volgende week niet vergeten dat WIK haar Nieuwejaarsloop houdt op 9 Januari!! Zowel korte als lange afstanden, voor elk wat wils!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten