donderdag 10 december 2015

09/12: Muggebeet Eigen tocht


Woensdag 9 December daalden we een stukje af naar Muggebeet (Weerribben) en wel  voor een wandeltocht van 15 kilometer door weilanden, langs rietvelden en veel water! Het was fantastisch mooi eer en het voelde lenteachtig aan. We hadden massel want er kwam net een grote kraan aan die een tijd de hele weg versperde maar hij maakte nog even plaats voor ons toen we eraan kwamen rijden. De auto's die later kwamen konden rechtsomkeer en een andere route zoeken. 


Vanuit het oude bruine café Geertien gingen we eerst een stukje over de weg om na ongeveer anderhalve kilometer de weilanden in te gaan. Onze verwachtingen kwamen uit: at een prachtige route!! We hadden delen ervan al eens gezien bij diverse tochten van wandelverenigingen maar de tocht was toch heel speciaal. Eerst liepen we een stuk over drassig weiland langs de roomsloot, een verbinding tussen de Weerribben en de Wieden, een belangrijk gebied voor otters die van het éne gebied naar het andere pendelen. Al snel kwamen we in Nederland wat we in now time passeerden. Het bordje Nederland is al vaak geroofd, een geliefd collectorsitem! KLIK HIER VOOR DE 96 FOTO'S

Of hier of menu (Muggebeet 9.12.2015) 'Al onze  picasaalbums' als de link niet werkt
Na enige tijd kwamen we bij een vogelkijkhut waar we even pauze hebben gehad. Een mooi plekje met een prachtig uitzicht! Wel veel rommel/afval in de hut, het zal daar wel een geliefd plekje zijn voor jongeren. Via de heuvenvaart (over het heuvenpad) kwamen we bij het 'Wiede Gat'een ruime diepe plas waar gewoonlijk veel eenden overwinteren. Het water vriest er maar zelden dicht en daar maken de otters dankbaar gebruik van! Via camping 'An 't waeter liepen we door de polder Wetering West. Deze polder is sinds kort als nieuwe aanwinst bij de natuur van het Nationaal Park ingelijfd.Het laatste gedeelte is prachtig! Veel percelen met rietteelt aan de weg met een structuur afwisselend hoog en laag....weren en ribben! Het riet wordt na één groeiseizoen in de winter geoogst. Een paar kilometer fantastisch 'FLAMMEN'!!  Na 15 kilometer genieten kwamen we weer aan in Muggebeet waar de grote kraan gelukkig op hetparkeerterrein bezig was. We konden dus de normale snelste route weer naar huis rijden. De eerste FLAM-tocht was een succes geworden, elke maand lopen we er in het vervolg ééntje! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten