zaterdag 19 december 2015

19/12: De Krim Wandeltocht

Even een kort verslag ivm ons bezoek aan de kerstmarkt in Oud-Kampen straks waar we ook een fotoreportage willen nemen. Zaterdag 19 December liepen we vanuit De Krim een hele mooie wandeltocht uitgezet door Ina vanZandwijk en Henk Kerssies met behulp van een aantal vrijwilligers natuurlijk. Vanuit De Krim werd altijd al een hardloopwedstrijd gehouden maar dit jaat dus voor de eerste keer een wandeltocht. altijd spannend natuurlijk, komen er mensen, is de route mooi genoeg, doen we alles goed etc. Nou wij willen de organisatoren een dikke pluim geven want we hebben een heerlijke tocht gelopen. De start ging vanuit de kantine van DKB.


Hardlopen en wandelen

Wij waren op tijd, kwart over 9. Praatje met Ina, inschrijven (de wandelaars  kregen meteen een routebeschrijving en bleven gewoon wachten tot 10 uur, geen drukkende menigte om een papiertje te bemachtigen.....zo kan het dus wel!). Niet echt druk, iets minder dan 150 wandelaars en een voor ons onbekend aantal hardlopers gaven acte de precance. De wandelaars en de harlopers liepen niet dezelfde route, de hardlopers deden hun rondjes in de Krim en wij mochten de mooie natuur in rondom de Krim en die is ons enorm meegevallen! Prachtige paden door weilanden, mooie beboste stukken en natuurlijk een aangename wandeltemperatuur maakten deze tocht een topper! We konden 2x pauzeren (Na 9km. in de Ganzehoeve en na 15km. in het Thomashuis. De route was goed bepijld al vielen er een paar pijlen niet erg op, we zijn 1x verkeerd gelopen maar dat beperkte zich tot 100 meter. De afstanden die werden aangegeven op de route waren ook niet helemaal goed, vooral de 2e pauze scheelde 2,5 km. met wat werd aangegeven. Maar de tocht was prima, lekker veel blubs en onverharde paden.....en de afstand die we moesten reizen om er te komen viel ook genoeg mee, we moesten maar zo'n 15 km. meer reizen dan een tocht in het noorden van Friesland. 


Snowy was ook mee en heeft de volle 20km. mee gelopen, ze zag er niet uit na die tijd maar even de hogedrukspuit erop toen we thuis kwamen en schoon was ze weer! We hebben ook van de Friese 11-Stedentocht inmiddels positief bericht dat we ze eventueel mee kunnen nemen in onze draagtas bij de komende editie van de 11! Op 1 vereniging na kan dit nu bij alle wandeltochten die we wel eens lopen! Tige dank!!  Maar we houden op met typen, we gaan de nette kleren aan doen om naar Kampen af te reizen! Kerstmarkt.....tesamen met die van vorige week in de oude gevangenis in Leeuwarden krabbelen we morgen of overmorgen wel even wat tekst en foto's op onze site! Wat wandelen betreft: Veel te doen de komende weken! 2e Kerstdag de kerstloop in Bakkeveen en een dag later de 'Barre Krystkuier' vanuit Easterlittens! In de week erop ook enkele loopjes maar zie ons programma maar daarvoor. Organisatie van de Dorpsloop vanuit 'De Krim' bedankt voor de prachtige loop die we bij jullie mochten doen! Wy komme ris wer!!  Oant de oare kear!!

(Voor vertaling zie Fries woordenboek)
Speciaal voor de organisatie van De Krim-Dorpsloop!Geen opmerkingen:

Een reactie posten