zondag 13 december 2015

12/12: Ruinen Wandeltocht TIGO


Zaterdag 12 december liepen we weer eens een tocht van TIGO, de 2e van de 4 wandeltochten in de winterserie. Er werd gestart vanuit café Brinkzicht en de wandelfanaten konden kiezen uit 5 verschillende afstanden nml. de 5, 10, 15, 25 en de 40km. En dat zoveel afstanden zijn vruchten afleverd wb. deelnemersaantallen bleek ook nu weer: er kwamen 562 deelnemers op af!! De tocht is eigenlijk nooit een copievan een andere tocht van TIGO ondanks dat er vaak in dezelfde locaties wordt gestart. De routemakers wisten er ook nu weer een fantastische tocht van te maken met veel mooie paden door bossen en over heide door het prachtige natuurgebied Dwingelerveld! 
  >>>>>>>>>>KLIK HIER VOOR 160 FOTO'S <<<<<<<<<<  (Werkt de link niet klik dan hier voor Picasa-Albums of in het menu: Ruinen 12.12.2015)  


De beheerders van het Dwingelderveld - Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particulieren - zorgen dat bossen, heidevelden en vennen in goede conditie blijven.
Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kunnen recreanten en vakantiegangers de natuur te ontdekken. Er is zelfs een Nachtwandelroute. In dit Nationaal Park kunnen bezoekers nog van een eindeloze, ongestoorde horizon genieten. Nou wij hebben dat ook: Genoten!! Prachtige tocht meisjes en jongens van TIGO! (De dames vonden het leuk dat ze nog meisjes werden genoemd dus hierbij nog maar een keer). De paden waren vaak nog blubberig en je moest soms even uitkijken waar je liep. Maar over het algemeen was het nog niet zo erg als die narre WIK tocht van enkele weken geleden. Ook het weer hield zich fantastisch, later op de dag begon het bewolkt te raken en te regenen. Maar daar hebben wij geen last van gehad, misschien enkele late 40-ers. De traditionele oliebol ontbrak ook deze keer niet en die was heerlijk! De jongeman wou wel een foto van ons maken met een oliebol in de mond maar hij had een knappe jongedame bij hem en misschien daardoor was hij wat trillerig en de foto is dan ook niet toonbaar....bewogen helaas. 

Onze wandeltocht 19 December


Programma:


Vandaag gaan we naar de oude gevangenis in Leeuwarden waar een kerstshow is. We nemen er foto's en zetten die maandag op onze site. Zaterdag 19 December gaan we naar het zuiden voor een kerstloopje vanuit de Krim(zie flyer)


De volgende tocht van TIGO  13-02-2016 
Café Zalencentrum Dingspilhuus
Hoofdstraat 88  7981 AV Diever


Starttijden

40km: 09:00 uur-09:30 uur
25km: 09:00 uur-10:30 uur
5, 10 en 15km: 09:15 uur-13:00 uur

Graag tot dan en bedankt voor deze prachtige tocht TIGO!!
-------------------------------------------------------------

Kerstwens:

Ons kerstkaartje voor ALLE wandelaars!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten