zaterdag 25 april 2020

23: Giethoorn Route.nl (W)

Giethoorn:  Op donderdag 23 April gingen we naar Giethoorn voor een wandeling van ongeveer 15km. alweer van Route.nl. De routes bevallen ons prima, de afstanden zijn helemaal goed, we kunnen rustig onze kilometers afleggen en onderweg ook nog even heerlijk pauzeren voor een hapje en drankje en ook de drone even te laten vliegen. Zelf filmde ik met de actioncam en Meintsje nam een flink aantal foto's, een hobby tijdens een hobby! Voor de film en foto's zie de volgende linken:

FILMLINK KLIK HIER      FOTOLINK KLIK HIER


We parkeerden de auto aan de drukke Beulakkerweg waar we eerst ook een stuk langs moesten lopen. Dat stuk was niet al te mooi maar soms moet je even zo'n stuk overbruggen voordat je in een mooie omgeving komt, zo ook in Giethoorn. Na het drukke stuk was het genieten, prachtige weggetjes en schitterende huizen, erfen, bruggetjes en een bloeiende natuur maakten deze wandeling tot een hele mooie!  We waren er natuurlijk wel eens vaker geweest maar Route.nl zorgt toch altijd weer voor verrassende paden die voor ons nieuw zijn! Door het coronavirus en omdat het een doordeweekse dag was waren er weinig mensen in en om Giethoorn iets wat vreemd overkwam. Normaal barst het er van de Chinezen maar die lieten het logischerwijze ook afweten. 

Voor wie de route wil gaan lopen één tip: Het stuk aan de overkant van het water van de Beulakkerweg moet je niet heen en terug lopen zoals aangegeven op de route en de kaart. Loop het stuk aangegeven met een stippelijn en je hebt een prachtig stukje route! Het is maar een dikke kilometer verder maar beslist de moeite waard, we hebben er nog met de drone gefilmd waarbij je het mooie gebied prachtig kunt bezien. Zie filmpje.


We hebben wederom genoten van een prachtige route van Route.nl, ook als de coronacrisis is afgelopen denken we nog vaak hiervan gebruik te maken. Nog een tip voor eventuele 'instappers': Download wel even de gratis app op je mobiele, de routebeschrijving wil hier en daar nog wel eens een kleine afwijking hebben. De App is helemaal TOP
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten