zaterdag 11 april 2020

11: Appelscha Route.nl (F)

Appelscha In de tijd van Corona moet je zelf meer je vermaak zoeken. We blijven deze zorgelijke tijd verstoken van georganiseerde wandeltochten en na enig denkwerk kwamen we tot de oplossing: We gaan routes wandelen en fietsen van Route.nl.! We begonnen met een wandeltocht in Gaasterland, daarna ééntje in de 'Rottige Meente' bij Munnekenburen, een testtochtje op de fiets in onze eigen omgeving en na deze kennismaking met Route.nl kwamen we tot de conclusie dat we voorlopig deze tochten om en om gaan doen! (Fietsen en wandelen steeds afwisselen).


De routes zijn prima aangegeven, overal staan genummerde paaltjes en op de site kun je de route opzoeken en printen met beschrijving. Ook kun je de app downloaden (wat wij ook gedaan hebben) en je wordt tijdens de wandeling of fietstocht op scherm EN met een vriendelijke stem van een Nederlandse man of Belgische vrouw geheel begeleid op de routes. Super app, je hebt er geen omkijken naar! Tip: Zet er wel de mannelijke stem op want die is duidelijker. Heb je behoefte aan erotiek dan is de zwoele stem van de Belgische dame weer een aanrader😛.

De app kan ook tips onderweg geven voor bv eetgelegenheden en toeristische attracties. Heeft nu niet zoveel zin natuurlijk, alles is dicht door die Corona. We hebben wel ondervonden dat de accu van onze smartfone wel leeg wil tijdens de navigatie, inmiddels een powerbank besteld temeer omdat we de drone onderweg ook af en toe even willen laten vliegen.


Het Drents-Friese Wold stond dus op het programma, een route van ruim 44 km.. De start was in Appelscha bij het 2-wielercentrum aldaar. We hadden het parkeerplein voor ons alleen en dat is nog nooit voorgekomen! In Appelscha was het verder ook stil, onwerkelijk allemaal. We zijn best wel bekend op de route van Appelscha naar Diever vv, we trainden daar in mijn jonge jaren vaak voor de Marathon van Rotterdam. Daar deden we onze laatste trainingen tw. lange duurlopen van meer dan 30 km., soms met een hele groep. Mijn ouders woonden in Diever, heel bekend terrein dus. Toch was er veel nieuws te zien, de route gaf bekende maar ook veel onbekende stukken aan. Het Drents-Friese Wold is nog groter dan ik dacht! 

Prachtige route, de natuur is mooi momenteel, ook veel nieuwe moeders en hun kroost. Onderweg naast de mooie  passage in Diever ook andere bezienswaardigheden zoals het onderduikershol en de uitkijktoren. Was wel een beetje uitkijken dat we bij het onderduikershol de anderhalve meter afstand konden houden van andere bezoekers. Maar iedereen hield zich keurig aan de nieuwe regels.

We hebben een prachtige dag gehad, we zijn de hele middag op pad geweest en gaan snel weer! Komende week staat een wandeling om en nabij Hindelopen op het programma en daarna (...ook deze week) doen we een fietstocht om het Lauwersmeer heen. De camera's gaan weer mee dus elke keer een verslagje met beelden van routes van Route.nl! 


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten