maandag 13 april 2020

13: Rottige Meente Route.nl (W)

Munnekenhuizen Een alternatief voor de georganiseerde wandeltochten waarvan we momenteel door de coronacrisis verstoken blijven zijn de wandel- en fietsroutes van Route.nl. Een prachtig alternatief, mooie goed aangegeven routes en je kunt zelf bepalen wanneer je zo'n tocht gaat lopen. Wij zijn 'mooiweerlopers' dus we wachten op een heerlijk zonnetje! De eerste tocht staat al op deze site, we fietsten toen van Appelscha naar Diever en terug via een prachtige route over het Drents Friese Wold. Nu stonden er eerst 2 wandeltochten op het programma: De wandeling in de Rottige Meente en later deze week doen we Hindelopen aan, daarna fietsen we het Lauwersmeer om. 


FILMLINK KLIK HIER      FOTOLINK KLIK HIER


De natuur in de Rottige Meente heeft ons aangenaam verrast, prachtig! We vertrokken aan de Pieter Stuyvesantweg en parkeerden bij een gebouw van Staatsbosbeheer. Op ons filmpje en de foto's kun je zien hoe uniek en mooi de natuur hier is! De route ging oa. langs het Brandemeer en Munnekenhuizen. Één minder puntje in de route was dat zo'n 1,7 km zwaar en ééntonig traject 2x moest worden afgelegd! En de route op papier was ook op 1 punt wat onduidelijk, maar daar kwamen we wel uit. Je kunt ook een app van Route.nl downloaden en die is perfect! Dan kom je onderweg zeker niet meer in de problemen, je kunt hem off-line gebruiken.

We hadden de drone en de actioncam mee en hebben daarmee film en foto's genomen. Onderweg zagen we plotseling een grote slang met de kop decimeters in de lucht, hij bewoog zeer snel zodat we helaas te laat de actioncam in stelling hadden. Wel uitkijken daar met een hondje!! Ook zagen we een pa en ma zwaan met hun kroost, Pa zwaan had het duidelijk niet op ons en waarschuwde sissend dat we niet te dicht bij moesten komen!

We hebben uren over deze 17 km. gedaan, heerlijk frisse lucht ingesnoven! Veel mooie natuur gezien en heel veel vogels en andere dieren......aanrader!! Onze volgende tocht is een rondje Hindelopen deze week. 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten