zondag 19 april 2020

17: Rottige Meente Route.nl (F)

Munnekenburen/
Ossenzijl: We fietsten dit keer route 343922 van route.nl, afstand ruim 39 km. Eerder liepen we al een roete dwars door de Rottige Meente en dat smaakte naar meer! Dit keer hadden we naast de mobiele telefoon met de Route.nl app ook een powerbank mee om de telefoon goed opgeladen te houden. Hierdoor kunnen we onderweg de mob. ook gebruiken voor de besturing van de drone. Dit werkte prima en we hebben nu ook wat meer droneopnames kunnen maken. Enkele opnames staan al in 'Mijn Album' (....zie link), de rest voegen we toe aan de filmmontage waarvan de link ook weer op deze site komt op onderstaande link:

FILMLINK  KLIK HIER      /      FOTOLINK KLIK HIER


We zijn een beetje achter met de filmpjes dus dit keer nog even een wat kleiner verhaaltje, de komende keren hopen we wat meer in details te treden. Je kunt natuurlijk overal op de route starten, in de meeste gevallen kies je een punt wat het dichts bij huis ligt. Maar er moet wel parkeerplaats zijn natuurlijk; we kozen dus maar weer voor Munnekenburen waar we ook onze wandeling zijn begonnen een week eerder. De route was toch anders dan de wandeling toen we letterlijk tussen de slangen liepen. Goed begaanbare fietspaden, veelal verhard. We liepen door 2 prachtige natuurgebieden nml. De Weerribben en De Rottige Meente, gebieden die beiden zijn ontstaan door turfwinning. 

De route ging oa. langs en door de plaatsen Munnekenburen, Ossenzijl, Kalenberg en Scherpenzeel terwijl we ook het gehucht Nederland aandeden. Prachtige natuur natuurlijk en veel dieren te zien, we hadden helaas niet ons goede fototoestel mee voor het maken van close ups. Met de actioncam kun je prima lopend of fietsend filmen en foto's maken maar echt zomen en andere handige fotoinstellingen kun je er weinig mee doen. Jullie moeten de foto's en film maar eens bekijken om een goede indruk te krijgen van deze mooie fietstocht! 

De app vertelde ook af en toe dat het tijd was voor een terrasje, meestal waren we dan in de buurt van een restaurant maar helaas.... die waren allemaal dicht vanwegen de coronacrisis. Jammer want er waren prachtige pauzelocaties onderweg! Nu moesten we het doen met een glaasje water uit eigen rugzak.

Route.nl is een echte aanrader, een prima alternatief voor georganiseerde wandeltochten en...... ons hondje mag altijd mee en dat mag niet altijd bij georganiseerde tochten. 

Volgende week lopen we in Giethoorn en fietsen we vanuit Slagharen! Nu alweer zin aan!!


Meer foto's op de link bovenin
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten