zaterdag 18 april 2020

15: Hindelopen Route.nl (W)

Hindelopen: In deze coronatijd moet je bewegen blijven is ons geadviseerd! Daarom fietsen en wandelen we elke week momenteel een route van Route.nl. Dit keer was het wandelen aan de beurt, de reis ging naar Hindelopen waar we een rondje Hindelopen, Koudum en Molkwerum wandelden. De afstand bedroeg zo'n 18 km. De honde- en bagagekar was weer eens van zolder gehaald en daar was Snowy wel blij mee! 18 km. is voor zo'n klein hondje toch een hele tippel en ze nam dan ook regelmatig even rust in de bak onder de tas. De kar kan met een riem om de middel worden bevestigd die vast zit aan 2 stangen die naast het lichaam komen. Ondergetekende kon deze kar moeiteloos trekken 10 jaar terug maar het was nu iets zwaarder, de leeftijd begint wat te tellen!


We startten in Hindelopen en liepen meteen buiten de bebouwde kom. Daar zagen we meteen de op de kop gebouwde boerderij en een prachtige gele kleurenpracht in de bermen. Al snel gingen we de weilanden in via smalle paden, zagen onderweg een broedende zwaan en we genoten van de weidse blikken! We doorkruisden Koudum, het centrum was leuk te doorlopen maar de paden daarna vonden we niet echt mooi maar het dorp was niet extreem groot.

Na Koudum volgde Molkwerum waar we even pauze namen op de dijk en daar kon de drone ook mooi even vliegen.Vanaf de dijk vloog onze 'David' (Kleine drone) moeiteloos naar Molkwerum. Onze nieuwste aanwinst maakte er super beelden en hij zou later weer dienst doen.

De weg naar de dijk was niet extreem druk maar de auto's die er reden hadden allemaal haast en er werd flink hard gereden wat het wandelgenot soms iets afzwakte. Maar toen we Hindelopen naderden gingen we wat meer op de dijk lopen en vlak voor Hindelopen namen we nog een keer pauze voor een hapje/drankje en een dronevlucht. Ook hier deed 'David' weer goed zijn best en maakte prachtige beelden! Er volgde nog een tochtje door Hindelopen, helaas was het schaatsmuseum dicht door de Corona en leek het stadje verder uitgestorven. Vreemde wereld momenteel!! Onwerkelijk!

We hebben genoten van een prachtige tocht, nr. 1005255 van Route.nl!


Op onze site maken we een link naar alle Route.nl tochten die we gefietst of gelopen hebben zodat alles mooi bij elkaar komt te staan. Volgende verslag: Fietstocht over de Deelen door Ossenzijl, Munnekenburen, Nederland en Kalenberg.


Meer foto's zie link bovenin dit verslagje.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten