maandag 30 december 2019

29:Tjalleberd: Aldjierskuiertocht

Tjalleberd: Zondag 29 September sloten wij ons wandeljaar af in Tjalleberd. De Aldjierskuiertocht werd die daar werd georganiseerd hadden we vorig jaar gemist reden om hem met grote letters in de agenda te zetten. Bijna waren we niet gegaan want ondergetekende was behoorlijk grieperig met koorts. Maar we wilden hem niet missen dus even vermannen en op naar Tjalleberd! We maakten daar film en foto's te zien op:





Er waren ruim 1200 wandelaars op dit evenement afgekomen en terecht! Het was hartstikke leuk en gezellig. De organisatie had op veel plaatsen voor leuke itema gezorgd wo. een Klaagmuur, daklozen, een prachtig koor, een medisch hoekje, we liepen door een boerderij, een Kerk etc etc. Alles staat straks wel op ons filmpje. Er waren ook verschillende lekkernijen onderweg, bij de oliebollen was zelfs een lange rij hongerigen! 


Je kon kiezen uit 2 afstanden: de 5 en de 10 km. Wij kozen voor de 10, en dat was best nog wel een hele tippel door al dat gras en modder! Zwaar parcours!! Maar we hadden alle tijd en hadden voor de 10 km. wel 4 a 5 uur nodig! Inleg was er niet maar wel een grote bus na afloop waar iedereen zijn of haar donatie in kon doen! 


We hadden de action cam mee die onderweg een ring verloor en daar hebben we dus maar enkele opnames mee gemaakt. Ideaal om lopend daarmee enkele beelden te maken, je kunt ook speciale beelden maken, dan krijg je kromme bomen! 😃.  Ook de nieuwe drone was mee en we hebben hem voor het eerst lopend gebruikt. Moet nog wat wennen en leren maar dat hebben we straks snel onder de knie! Enkele beelden zie je in het filmpje.




Een prachtige tocht, we hebben een mooie middag gehad! 
Bedankt organisatoren!!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten