zondag 12 januari 2020

11 Bantega Winterwandeling

Bantega: Zaterdag 11 Januari liepen we voor de 5e keer mee in de 5e Winterwandeling van Bantega! Het eerste lustrum dus van deze gezellige en mooie wandeling. De organisatie is in handen van de verenigingen van Bantega en die hadden er weer een mooi geheel van gemaakt! 


We maakten film en foto's, de Linken:



EXTRA:  FILMLINK HAPPY van SJONGERSNOCHT + DRONEBEELDEN



De lange route maakte een extra lus langs het Tjeukemeer in een route die verder gelijk was aan de 12 km. De afstanden die onderweg werden aangegeven werden trouwens steeds langer: de lange route bleek uiteindelijk 23 km. te zijn. Maar de extra kilometers waren gratis, dus er hoefde niet te worden bijbetaald. 



Onderweg waren er 2 pauzes voor de 23 km. en 1 voor de 12 km. De deelname was overweldigend, ruim 369 wandelaars liepen mee waarvan de meesten de 12 km. deden. Wij deden het eerste rondje met de auto, we waren net ziek geweest en liepen liever geen 23 km.. Toen we haast weer in Bantega waren zetten we de auto op een kruispunt van de Middenweg en vervolgden lopend de route, toch nog 17 km.! 



Sjongersnocht zong aan de finish (Sociaal Cultureel centrum 'De Pomp' en de toneelvereniging acteerde op de eerste pauzelocatie. Verder waren de pauzelocaties goed bevoorraad met koffie, warme chocolademelk, stukjes kaas etc. Alles prima geregeld!


Op ons filmpje muziek (3 nummers) van Sjongersnocht waarvan één nieuw ingestudeerd nummer (Happy), verder in Nije dei en op ons verzoek 'Wy binne Bantega', al eens eerder opgenomen maar nu helemaal.  Maar jullie moeten het filmpje maar eens zien, de foto's komen iets later maar de link komt op deze blogpost. Het filmpje is gemaakt met onze normale camera maar we hadden ook de drone mee en de actioncamera, moet even wennen maar nog een paar keer proberen en we zijn er helemaal aan gewend!


Rest de organisatie te bedanken, ik denk namens alle deelnemers, dank zij hun hebben we een prachtige middag gehad!


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten