dinsdag 28 januari 2020

26: Egmond Wandelmarathon Zuidroute

Egmond ad. Zee:  Zondag 26 Januari liepen we in Egmond aan de Zee de traditionele wandelmarathon mee. De marathon is een voortvloeisel van de halve marathon hardlopen die er al vele jaren wordt georganiseerd. Ondergetekende heeft daar ook zo'n 15 keer aan meegedaan. Beide dagen kan men zelf kiezen welke route wordt gevolgd. Zo'n 13000 deelnemers deden een dagje mee of liepen de volledige marathon!  We gebruikten deze wandeltocht hoofdzakelijk om nog even flink te oefenen met de nieuwste drone de Mavic Mini van DJI. dit keer samen met onze action cam. De 'normale' filmcamera hebben we dit keer thuisgelaten.




Wij liepen de Zuidroute (...is ook de hardlooproute) en die ging eerst zo'n 8 km. over het strand. Daarna dus nog zo'n 11km. door de prachtige duinen en nog een rondje Egmond. We hebben alleen onderweg gefilmd en niet in de sporthal. De drone is 4x de lucht in geweest en deed het prima. Jammer dat er tijdens het lopen niet meer zon was, dat verfraait de beelden. Maar we zijn tevreden over onze nieuwe kleine Mavic! Deze drone valt vanaf 1 juli onder de minder strenge Europeese regels die er dan gelden omdat hij lichter is dan 250 gram. Andere gewichtscatogorieen krijgen te maken met strengere regels! Ondanks het lichte gewicht is de drone mooi stabiel in de lucht en schiet mooie 2,7K filmbeelden! Er zit een 12MP camera in en daar zijn ook best wel mooie plaatjes mee te maken. De drone kan makkelijk mee tijdens tochten en is in no-time de lucht in.



Jullie moeten de beelden maar eens zien, we hebben nog meer beelden maar dan wordt het filmpje te lang. De tocht was zoals gewoonlijk weer hartstikke mooi en prima georganiseerd door Le Champion.
























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten