zaterdag 14 december 2019

13:De Knipe: Kerst met Vocalliezz


De Knipe: Ons kwam ter ore dat de zangnachtegaaltjes van Vocalliezz (Heerenveen) op vrijdagavond 13 December een Kerstoptreden zouden geven. Alle koren waren vertegenwoordigd inclusief de jongeren die ook een aantal liedjes mee zongen. Vanwege de privacy konden we niet alles publiceren, we proberen (...in etappes) wel zo veel mogelijk via dit bericht te plaatsen rekening houdend met de privacy. Bepaalde opnames laten we het geluid horen met alternatieve beelden erbij (..bv. van het Charles Dickens Festijn te Lemmer) Hieronder volgen de linken die klaar zijn, deze worden voor de Kerst nog regelmatig aangevuld, kijk dus regelmatig even voor updates! 





Filmpje 4: Opnames voor de pauze   

Filmpje 5: Opnames na de pauze  (Zondag na 11.00u)
Het was vrijdag de 13e, we zijn niet bijgelovig maar zijn het toch een beetje geworden. Na instelling van de camera's leek alles goed en Meintsje ging boven filmen en ik (A) een beetje op toernee. Maar de lichtsituatie veranderde boven en dit had invloed op de camera die daar stond opgesteld, reden dat de beelden van boven wat minder zijn dan de 'mobiele camera'. Maar niet op een te groot scherm zien, dan valt het niet op 😂. Zondag filmen we Vocalliezz nogmaals en daar zullen ook wel wat beelden van gebruikt worden.


Over het optreden: We hebben Vocalliezz al enkele malen gezien en gehoord maar je merkt dat er veel vooruitgang in alle zang groepen zit! De naam 'De zingende nachtegaaltjes' doet eigenlijk te kort aan hun vocale kwaliteiten! Er werd solo gezongen, de diverse zanggroepen ('Vocalladiezz';  'Vocalliciouzz' en de jongerengroep) zongen apart en af en toe stroomde het podium vol voor een optreden met z'n allen! Veel Kerstliederen werden er gezongen maar ook prachtige nummers als 'Hallelujah' en 'Arcade' passeerden de revu. Arcade staat op ons eerste filmpje en daar is te horen dat de 3 meiden van het jongerenkoor stukjes soleerden! Klasse!!  Het geluid wordt van beeld voorzien van een Timelapsopname vanaf de pauze tot het slot van deze prachtige zangavond! 

Leidster/dirigent/pianist; kortom alleskunner Liesbeth zong ook een lied met haar moeder en oogste heel veel lof van de fantastische wijze waarop dit werd gebracht. 

Op deze pagina dus de komende week veel meer over dit prachtige optreden! Reclame voor het koor!! De groep is dan ook groeiende.  We willen Vocalliez dan ook bedanken voor het HEERLIJKE AVONDJE... en dat ver na 5 December!   

TIGE DANK!!!!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten