donderdag 26 december 2019

26:St.Nicolaasga Krystkuier

St.Nicolaasga:  Tot 4 jaar terug gingen we 2e kerstdag altijd naar Bakkeveen de Kerstwandeling lopen totdat we er achter kwamen dat ook St.Nicolaasga elk jaar 'Krystkuiert'!  En na een keer proberen bavalt dat eigenlijk nog beter dan Bakkeveen waar de tocht wel heel mooi is maar St.Nicolaasga is veel gezelliger en er is veel meer te doen onderweg. De 2e keer hadden we een filmcamera en sindsdien filmen we elk jaar bij deze prachtige wandeling!!

De Linken:


We waren half 1 in St Nic. en gingen al snel weg. Het was opmerkelijk hoe druk het meteen al was, denk dat veel mensen bang waren voor een buitje waar later op de middag iets meer kans op was. Maar het bleef de hele middag droog en we hebben een prachtige wandel- en beleefmiddag gehad! Vanaf het zalencentrum liepen we meteen naar de RK.Kerk waar shantykoor 'De Headammers' dit keer optraden. Elk jaar wisselen de locaties van de koren en andere items. Ook de route was weer heel anders dan vorige jaren wat ook heel leuk is, we bezien St. Nicolaasga elk jaar weer vanuit andere hoeken. Traditioneel liepen we langs de mooie Maria Grot en niet lang daarna speelden Jeugdspoor Kerststal weer een stukje aan de Kribbe waar Jezus net was geboren. De groep speelde Babyshower, een leuk vermakelijk stukje waarin de 3 Koningen presentjes brachten. Opmerkelijk hoe men toen ook al met laptops en faceboek bekend was!
Daarna was er een toneelstukje (Krystfoarstelling Lamelos). Het verhaal kunnen jullie op het filmpje zien. Daarna liepen we over heerlijke blubberpaadjes en onderweg waren prachtige kunstwerken te zien gezaagd uit bomen! We zagen traditioneel ook weer een demonstratie van boomzager Banzai-John! Ware kunst hoe hij van een boomstam prachtige objecten maakt! De demo staat ook op de film (...die trouwens pas vrijdagavond 27.12 of zaterdagmorgen 28.12 online staat!).Ook de schaapskudde 'Stichting Landschapsbeheer Terra' was weer aanwezig met begeleidende hond. Het publiek genoot van deze attractie, we hoorden vele positieve geluiden hierover. Daarna was de Kerstman- en vrouw aan de beurt. Vele foto's zijn daar genomen van vaak complete gezinnen. Ook wij pikten wat foto en filmbeelden mee, helaas waren er geen zangers ditkeer die een liedje op de arreslee wilden zingen. De Kerstman stimuleerde dit initiatief van ons dan ook niet. Op hetzelfde plekje was ook snert en meer te koop en men kon dan nuttigen onder de melodieuze klanken van Meiinoir die even pech hadden dat de stroom uitviel. Er werden enkele liedjes gezongen zonder muziek, ook daar opnames van.In de manege konden de wandelaars een ritje maken met paard en arreslee. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Bij de manege lieten we voor het eerst tijdens een evenement de nieuwe drone even in de lucht. Beelden daarvan op de film; nog niet in de allerhoogste resolutie want ik was bang dat de movienaker dat niet kon trekken. De drone is slechts 249 gram, is spiksplinternieuw en valt straks buiten de strengere regels voor dronegebruik. De limiet ligt op 250 gram. Ondanks het lichte gewicht is de drone stabiel en kan hij tegen een aardig windje.
Muziekvereniging 'Excelsior' uit Ouwsterhaule stond bij het begin van het kabouterbos en speelde weer heerlijke muziek wo. enkele Kerstliedjes. Ik mocht een verzoekje doen maar alle 3 voorstellen hadden ze toevallig niet in hun repertoire. Maar hun eigen keus was helemaal TOP, gezellig item voor de wandelaars!  Na de muziekgroep stond het draaiorgel 'De Paltrok' uit Joure weer opgesteld en in het Kerkje in St Nicolaasga stalen 4 jonge violisten de show! Een bijelkaar geraapt stelletje meiden zorgde voor prachtige vioolmuziek! Erg knap, geen valse noot gehoord! De Kerk zat dan ook regelmatig lang vol met wandelaars, natuurlijk ook omdat sommige voeten wat rust nodig hadden na 6 km. wandelen! Terug in het zalencentrum hebben we even genoten van een heerlijk biertje en een praatje met de Kerstman- en vrouw fotografe. De foto's waren meteen op een groot scherm te zien, zo hard kunnen wij natuurlijk niet met ons filmpje maar dat komt spoedig! Een heerlijke en gezellige wandeling, prima organisatie en gesausd door een prima weertje! 


BEDANKT ORGANISATOREN; het was weer geweldig!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten