zondag 1 december 2019

30:Oranjewoud Struntocht

Oranjewoud:  We zouden vorig jaar al naar deze Wâldster Struntocht maar toen kwam er onverwacht iets tussen, reden om deze keer zeker wel te komen! De tocht van enkele kilometers wordt georganiseerd door de dames Helga Lycklama a Nijeholt  en Gepke Kamstra bijgestaan door vele buurtgenoten natuurlijk die kosten nog moeite hadden gespaard om er iets leuks en speciaals van te maken! Er was een route uitgezet door diverse straten van Oranjewoud met 17 deelnemers die allemaal wat organiseerden rondom hun woning. 




De organiserende dames hadden op diverse plaatsen muziek geregeld. Zo trad zanger Anne de Jong met gitaar aan de Julianalaan op en Willem Donker met orgeltje aan de Wilhelminaweg. Verder was er een shantykoor uit Heerenveen genaamd de Odd Swallows. De muzikanten brachten de sfeer er goed in en stonden mooi verspreid over de route. Veel kraampjes of schuurtjes onderweg met bezienswaardigheden en/ of lekkernijen. Er was chocolademelk, een likeurtje, warme worst, warm stoofvlees, lekkere cakejes, snert etc etc, teveel om op te noemen! Alles werd omsierd door vele lichtjes en lichtobjecten en zo nu en dan kon je je opwarmen aan een heerlijk vuurtje.

De kraampjesbevatten Sieraden, antiek en oude spullen, bloemdecoraties, Kerstattributen, kunst oa. mooie zelfgemaakte beelden van Jacqueline. kijk maar eens op het filmpje, daar staan de meeste dingen die we onderweg beleefd en gezien hebben wel op.

De organisatie was tevreden over het aantal bezoekers, het aantal deelnemers was echter wat afgenomen ivm vorig jaar. Hopelijk vind met er wat op om weer meer deelnemers te krijgen voolgend jaar want zo'mooi initiatief moet eigenlijk behouden blijven voor Oranjewoud en wijde omgeving! Wij komen in ieder geval weer volgend jaar!

Prima gedaan Helga en Gepke!! We hebben een mooie avond gehad! Beetje koud maar verder fantastisch weertje!

Filmpje 



Voor meer foto's zie het slot van ons filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten