donderdag 21 september 2017

21: Beetsterzwaag WIK marathon


Beetsterzwaag:  Alweer de 3e etappe van de WIK wandelmarathon die in 4 etappes wordt wordt gelopen. Voor ons de eerste keer dat we deze maand meedoen, de eerste keer weigerde onze auto dienst door een onwillige accu en de 2e keer blies WIK de tocht af doordat moeder natuur de wind iets te scherp had afgesteld. De pijlers van WIK zagen 's morgens vele takken en omgewaaide bomen zodat dit de verstandigste oplossing was.  De stormeditie van 13 September is nu verplaatst naar 4 Oktober as. We hadden onze filmcamera's mee en omdat één camera vrij nieuw is zijn we nog wat aan het experimenteren wb. instellingen. Hierdoor kan wat kleurverschil aanwezig zijn deze keer.

FOTO'S KLIK HIER          FILM KLIK HIER  Opnieuw geupload!

Start en finish was in restaurette 't Snack Bearske in Beetsterzwaag. Vanuit de achterkant van de restaurette gingen we noordwaarts door de mooie bossen van Lindensteyn waar we enige tijd doorheen modderden! Dat veranderde bij het tunneltje (De Lege Ein) waar we tot de wagenrust wat meer asfalt zagen.


Voor een aantal 'snellopers' ging het daar even helemaal mis, een ietwat onduidelijke pijl (wb. richting) zorgde ervoor dat een hele ploeg wandelaars de verkeerde kant uitliep...haastige spoed is zelden goed! We zagen ze in de verte nog lopen, heb mijn talent in 'vingerfluiten' nog even toegepast maar helaas......de wandelaars dachten zeker dat er om hun prachtige figuren naar hun werd gefloten en niemand liep terug. Gevolg: men liep 2 a 3 km. teveel. Maar ach...WIK besloot dat die kilometers gratis waren dus...veel extra's voor dezelfde prijs!  


De wagenrust was prima verzorgd: dubbelfris en een stukje chocolade en een heerlijk zitje voor de vermoeide lichamen! Prima voorelkaar!!  Na de wagenrust bewandelden we opnieuw stukken bos, liepen langs sportvelden en na 10,1 km (Onze waarneming GPS) was het alweer voorbij. We hebben genoten van een hele mooie route met in het bos toch nog wel wat drassige stukjes. Ook de eindafrekening van de storm was op sommige plaatsen nog te zien. Het weer was goed, sfeer prima, kortom weer een heerlijke WIK-middag!!Volgende etappe van deze wandelmarathon:

4e Etappe Woensdag 27-09-2017
Café Restaurant De Stripe
Duerswald 23
9241 GW Wijnjewoude
0516-541215
Geen opmerkingen:

Een reactie posten