zondag 10 september 2017

08: Heerenveen Nightwalk


Er volgen nog enkele foto's die we op 'Mijn Album' zetten.

Ook volgt er nog een ruimer filmpje van de groep waar mn zusje zong in 'De Kempenaer' omdat het mijn kleine zusje is!!). De link komt hier op deze pagina!

De link naar het zanggroepje   (Onbewerkte opname's)  Klik hier  
Zangschool Vocalliezz  (Popkoor Heerenveen 'De Kempenaar')


Vrijdag 8 September was het eindelijk zover:  de allereerste 'Nightwalk' van Heerenveen! De organisatie heeft  er vele maanden naar toegeleefd en het resultaat mocht er wezen!  Donderdag avond was Piet Paulusma te gast in Heerenveen om te vertellen hoe nat het zou gaan worden! Maar dat viel reuze mee, bij aanvang werden de wachtende wandelaars wel getracteerd op een enorme plens regen maar naarmate de minuten verstreken werden de hoeveelheden water minder. Het werd zelfs helemaal droog na enige tijd en het was aangenaam wandelweer! De afstand bedroeg zo'n 12 km. althans dat werd ons gezegd, de werkelijke afstand bedroeg volgens ons wel enkele kilometers meer.

Er was van alles gedaan om de wandelaars een heerlijke avond te bezorgen, we konden genieten van veel muziek, beginnende en gevorderde artiesten, we liepen door het Posthuis waar een klompendansmachine stond opgesteld die veel wandelaars even niet deed wandelen. We gingen door een kerk waar niet meer geloofd en gebeden werd maar waarvoor een nieuw plan is wat getoond werd in een filmpje in de kerk. We gingen door een school, door een soort museum, en door de koningshof waar een zanger smartlappen en wandelliederen zong.

Ook liepen we door de oude LTS van Heerenveen waar ondergetekende nog studeerde bij klasseleraar Jeen van der Berg!  In het filmpje kunnen jullie alle attracties van deze tocht zien behalve de start die we wel gefilmd hebben maar deze nopnames zijn niet goed door de hevige regenval en onvoldoende bescherming voor de apperatuur. We begonnen dus te filmen kort na de start.

Onderweg gezelligheid maar ook een aantal dingen die opvielen, zo zagen we clowns/zombies die de wandelaars de stuipen op het lijf jaagden, er waren ballet dansters die op en om een brug op mooie muziek hun kunsten vertoonden, overal versieringen, kampvuren, waxinelichtjes, versierde straten etc. Je kon ook een waxinelichtje opsteken en plaatsen in de vorm van een groot hart met vele lichtjes. Een groepje zong er passende liederen bij! Heel mooi!! We zagen 2 groepen mensen die een leus riepen, een regencape-etende geit (Zie film), we hebben 2 diepteinterviews, we zouden zeggen zie het filmpje maar eens even...we hebben niet teveel licht gebruikt om de sfeer vooral te laten zien in de film wat soms natuurlijk iets minder scherp is. Maar dat is een keuze die je maakt en je wil de wandelaar ook niet telkens lastig vallen met felle lampen....

Een prachtige wandelavond en wat ons betrefd voor herhaling vatbaar!! Organisatie TIGE DANK voor alles...we hebben genoten!!