maandag 11 september 2017

09: Appelscha 'Appelstap'

Na de prachtige Nightwalk van vrijdagavond wachtte zaterdag alweer een nieuwe wandeltocht. Zijn we meteen een beetje weer ingelopen na 2 maanden stilstand. De film komt door omstandigheden pas dinsdagavond op deze link en de foto's er meteen achteraan. Later maken we nog een filmpje van 5 minuten voor de organisatie.

FILMLINK KLIK HIER    (14 Minuten)

Op het filmpje komen de organiserende club 'De Lions' ook aan het woord zodat we de tekst hier wat kunnen beperken. De start van de 30km. was om 15.00u 's, de 15km. begon om 17.00u en de diehards van de 5km begonnen hun tocht om 19.00u. Iedereen finishte in de vroege of late avond wat iets speciaals gaf aan de tocht. Gretha de Vries zorgde er met enkele volgelingen van 'Doelgericht Wandelen' voor dat de luie spieren wat warm aan de tocht begonnen waarna ze zelf ook meeliepen. Gelukkig zagen we dat ze weer reclame maakten voor de Nacht Swalkers Tocht die volgend jaar dus gewoon weer doorgaat (8 Juni), gelukkig want vooral de laatste editie was zeer geslaagd!

Onderweg dansende en hossende mensen die opgezweept werden door de artiesten van het Stellingen Festival wat 16 en 17 September in Appelscha wordt georganiseerd, misschien zijn we erbij!!

Mooi om te zien hoe de wandelaars onder erehagen doorgingen, armpje dansten en piroƫtjes draaiden bij muziek van een accordeon en een fluit. Gezellige boel was het daar! De route was prachtig maar dat wisten we, we liepen door het Drents Friese Wold deels over een pad wat nieuw is/wordt aangelegd, tevens de bestemming voor het goede doel. De 5 km. was rolstoelvriendelijk en ging net als alle andere afstanden ook langs de nieuwe uitkijktoren. Wij zijn er niet meer opgeweest omdat we in het pikkedonker pas aankwamen en we niet veel meer hadden gezien waarschijnlijk. Een trommelband hield er net mee op bij de finish toen we aankwamen maar daar hebben we een stokje voor gestoken. Ze deden speciaal voor ons filmpje nog een trommelact, zie filmpje. Onderweg een prima rustpost midden op de Heide. Een stand van 'De Lions'. Met melk, water, fruit etc. prima verzorgt.

Maar zie het filmpje maar eens, daar wordt meer info verteld.
Film- en fotolink dinsdagavond dus!
Prachtige loop die beloond werd met een mooie sleutelhanger bij de finish!