zaterdag 16 september 2017

16: Appelscha Stellingen Festival
De Boerestreek in Appelscha werd 16 en 17 September 2017 omgetoverd tot een bruisend Middeleeuws plein waar van alles te beleven was. We beleefden de roerige tijden van de Middel-eeuwen,toen de drie stellingen de Stellingwerven nog bestuurden! De tijd van de ambachts-lieden, potsen-makers, boogschutters, muzikanten en allerlei geheimzinnig gespuis.  We deelden de vaardigheden van de smid, de boogschutters, we zagen hoe wol en leer bewerkt werden. We beleefden de potsen van de nar en andere vreemde snuiters, we genoten van de muziek van groepen als Pekel, Hoppah en De Soete Inval, Je kon spelletjes doen, aten middeleeuwse hapjes, maar ook de beul waarde deze dagen rond op de Boerestreek!

Fotolink KLIK HIER       FILMLINK KLIK HIER     

Je zag veel middeleeuwse kledij, ook bezoekers liepen daarin rond. Er was een kleine kudde schapen die begeleid werden door een herderin geflankeerd door een goed oplettende hond, omgelovelijk hoe ze een hond zo kunnen trainen zodat hij de schapen steeds bij elkaar drijft, je hoefde hem ook niet af te leiden want dan werd de hond chagarijnig.

Jammer dat de zaterdags het weer niet mee werkte, het regende geruime tijd. Het was dan ook niet extreem druk. We hebben er een tijdje rondgelopen en onze nieuwste camera uitgeprobeerd met zowel film als foto's. De foto's staan inmiddels op 'mijn Album, zondag 17 September doen we het filmpje. We besloten het bezoekje aan de middeleeuwen met een klim in de Bosbergtoren vanwaar met via een touw terug kon klauwteren naar beneden. Hebben wij niet gedaan, er was een trap en dat leek ons toch wat prettiger dan via zo'n touw. Mooi uitzicht bovenin alleen die glazen ondergrond is niet goed voor mijn hoogtevrees!!


Het festival werd georganiseerd door Stichting Vrijstaat de Stellingen. Zaterdag van 11.00u tot 23.00u; Zondags van 11.00u tot 17.00u.  Prachtige en interessante middag!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten