woensdag 27 september 2017

27: Wijnjewoude WIK

FILMLINK KLIK HIER   (Na de laatste etappe werkt de link, ff geen tijd)

Woensdagmiddag 27 Septem-ber werd alweer de 4e etappe van de wandelmarathon georganiseerd. Eigenlijk de 3e, maar de 2e etappe is 2 weken terug letterlijk afgeb;azen. Deze wordt nu ingehaald op 4 Oktober as. dierendag!! Allemaal het huisdier meenemen! Deze laatste etappe startte in Wijnjewoude vanuit café restaurant 'De Stripe', wel vaker de uitvalbasis van WIK wandelingen.

Vanaf de start liepen we vrijwel meteen het bos in, prachtige paden en een lenteachtig zonnetje erbij. Heerlijk vertoeven daar! De route ging richting Bakkeveen en er was een pauze gepland in  camping 'De Wâldsang' waar door WIK een consumptie werd aangeboden. En dan is het natuurlijk druk bij de uitgifte daarvan! Klasse WIK, het was een heerlijk bakje koffie! Meintsje liet hier haar tas liggen wat ze pas onderweg in de gaten kreeg. Die hebben we na afloop weer opgehaald, WIK kaartjes zaten daar ook in en die moesten natuurlijk weer even naar H&T worden gebracht na afloop.

Na de rust liepen we door enkele straten van Bakkeveen maar al snel werd dat weer bos. Mooi gebied; mooie bruggetjes en prachtige hoge bomen....een lage uitkijkpost...kleine vennetjes...kortom er was een hoop te zien tijdens de (voor) laatste etappe van de marathon.

Bij de finish in 'De Stripe' kregen we nog een consumptie van WIK aangeboden en ook daar was de 'wachttijd' lang om een biertje/frisdrank te krijgen.....wij Nederlanders willen wel consumeren, vooral als het gratis is! Nogmaals bedankt WIK!

We hebben een filmpje gemaakt maar deze komt pas zaterdag online. We vieren hier Jouster Merke en dat heeft vandaag even voorrang. Ook een serie foto's gemaakt met de nieuwste camera. Ditkeer de volautomatische stand uitgeprobeerd, deze gaf best nog wel problemen, het licht en scherpte waren niet altijd goed. We gaan er dan ook nog maar even mee naar de leverancier, het lijkt erop dat er een foutje in zit.We verwerken dan ook de goede foto's in het filmpje...as zaterdag 30 September online!De volgende etappe is de inhaaletappe van 13 September jl.


De gegevens daarvan:

2e Etappe Woensdag 04-10-2017 !!!
(Deze tocht was op woendag 13 september maar is toen vanwege slechte weersomstandigheden niet doorgegaan).

Clubhuis O.D.V.
Nijenhuiswei 26
9241 GV Wijnjewoude
0516-481291

De start is vanuit het Clubhuis van O.D.V. hier gaan we via Ald Duerswâld over verharde en onverharde paden langs de Duursma’s Dobbe naar de Duerswalderheide. Hierna gaan we via de Biskopsreed naar de Mini-Camping Utsicht waar we van een wagenrust kunnen genieten. Na de rust gaan we via de Biskop weer terug naar de Duerswalderheide om daarna via de Opperburen weer terug naar de finish te gaan.
Voor meer informatie:

Tel. 0512-518661/06-24879605 of 0512-522926Geen opmerkingen:

Een reactie posten