vrijdag 22 april 2016

22/04: Friese Waterlinie 2daagse 21 en 22 mei 2016Nog een maandje en dan is het zover! Op zaterdag 21 Mei en zondag 22 Mei zijn prachtige routes uitgezet door 'Doelgericht Wandelen' van Gretha de Vries.Op een originele wijze twee dagen wandelen door het bijzonder landschap van Zuidoost Fryslân. Een ontdekkingstocht langs een 17e eeuwse historische verdedigingslinie van Kuinre naar Bakkeveen. Een combinatie van sportieve uitdaging, cultuur en historie. Dat is de kern van de Friese waterlinie wandel2daagse. De Friese waterlinie wandel 2daagse leidt de wandelaar langs de riviertjes de Lende en de Tsjonger. Op diverse plaatsen zijn sporen terug te vinden van de uit 1672 daterende verdedigingslinie. Wandelaars bezoeken de bestaande schansen. Nieuw in 2016 In samenwerking met Jeugdtheaterschool Kunst&Vliegwerf en de gemeente Ooststellingwerf worden de wandelaars onderweg getrakteerd op theatrale acts en performances, verzorgd door kinderen van 7 t/m 16 jaar. Samen geven zij een theatrale invulling aan de geschiedenis van Bommen Berend. 


Wandelaars kunnen kiezen uit 42, 25, 15 en 8 kilometer. Ook is het mogelijk slechts één dag mee te doen. Dit maakt het wandelevenement toegankelijk voor iedereen: jong en oud, getraind of ongetraind. De wandelaars starten op beide dagen op verschillende locaties, afhankelijk van de gekozen afstand.  De eerste dag wordt er gestart vanuit Kuinre, Nijetrijne, Wolvega en Oldeberkoop. De tweede dag starten de wandelaars in Oldeberkoop, Donkerbroek, Haule en Bakkeveen. Eindpunt van alle afstanden op dag 2 is Bakkeveen. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 9 mei via www.doelgerichtwandelen.nl waar U verder ook alle info kunt vinden.Wandelevenement Friese Waterlinie wandel2daagse 21 en 22 mei. Ook dit jaar weer een traktatie van Verhage Fruit uit Luttelgeest. Aanmelden 2 daagse kan nog tot 10 mei. De 1daagse zonder pendelbus kan ter plekke. Zie voor info:www.doelgerichtwandelen.nl
Bijschrift toevoegen
Collage dag 1 van 17.05.2014
Collage dag 2  van 18.05.2014


Geen opmerkingen:

Een reactie posten