zondag 10 april 2016

Friese Waterlinie 2-daagse 21 en 22 Mei as.

10/04: UPDATE 10 APRIL: 

Vergunningen zijn binnen, vrijwilligers zijn er klaar voor.. Vanaf februari zijn de kinderen van de theaterschool Kunst&Vliegwerf druk aan het oefenen, zij geven een theatrale invulling aan de geschiedenis van Bommen Berend. Op dit moment over de honderd deelnemers uit alle windstreken, 42 km blijft achter daar kunnen meer bij. Nieuwe pijlen in de maak, gekozen voor rood valt meer op. Ook een doos met buttons is weer binnen voor de 1daagse wandelaars. 

  
Op een originele wijze twee dagen wandelen door het bijzonder landschap van Zuidoost Fryslând. Een ontdekkingstocht langs een 17e eeuws historische verdedigingslinie van Kuinre naar Bakkeveen. Een combinatie van sportieve uitdaging, cultuur en historie. Dat is de kern van de Friese Waterlinie wandel2daagse. De vierde editie van dit evenement vindt plaats op 21 en 22 mei.    
Gebied 
De Friese Waterlinie wandel2daagse leidt de wandelaar langs de riviertjes de Lende en de Tsjonger. Op diverse plaatsen zijn sporen terug te vinden van de uit 1672 daterende verdedigingslinie. Wandelaars bezoeken bestaande en in ere herstelde schansen.
Nieuw in 2016
In samenwerking met Jeugdtheaterschool Kunst&Vliegwerf uit de gemeente Ooststellingwerf worden de wandelaars getrakteerd op theatrale acts en performances, verzorgd door kinderen van 7 t/m 16 jaar. Samen geven zij een theatrale invulling aan de geschiedenis van Bommen Berend.
Afstanden
Wandelaars kunnen kiezen uit 42, 25 en 15 kilometer. Ook is het mogelijk slechts één dag mee te doen. Dit maakt het wandelevenement toegankelijk voor iedereen: jong en oud, getraind of ongetraind. De wandelaars starten op beide dagen op verschillende startlocaties, afhankelijk van de gekozen afstand.
Om het wandelen onder de kinderen aantrekkelijk te maken is er de fam. route van 8 kilometer.

De omgeving Friese Waterlinie wordt door Landschapsbeheer Friesland omschreven als één van de mooiste pareltjes in Zuidoost Friesland!  

 Let op!
-De Friese Waterlinie 2daagse is een lint wandeltocht, dit houdt in dat je van A naar B wandelt (eerste dag) en van B naar C (tweede dag).  
-Verschillende startlocaties. Op beiden dagen is er de mogelijkheid gebruik te maken van de pendelbus. Bij inschrijving kun je dit aangeven. Voor meer informatie kun je terecht onder kopje "Pendelbus".
-Eéndaagse wandelaars die één dag mee doen ontvangen een leuke herinnering. Wandelaars die beide dagen hebben volbracht ontvangen de speciale ontworpen Zwartendijksterschansmedaille, in3D.
Route is bepijld en je ontvangt bij de start een uitgebreide routebeschrijving met plattegrond. Genoeg rustposten aan de route.
  • Aanmelden tot en met 9 mei via het inschrijfformulier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten