woensdag 27 januari 2016

27/01: Munein wandeltocht 30/01

Munein 30.01.2016:  Vanuit dorpshuis de Mounestein wordt za. 30 Januari de zgn. Snerttocht georganiseerd. 4 Afstanden, de 15km. en 25km. starten om 9 uur; de 5 en de 10 km. om 10 uur. Op onze site is deze week gastschrijver (te vergelijken met 'tafeldame' bij 'De Wereld Draait Door) de heer Tjalf Spanjer. Hij heeft inmiddels wat losgelaten over de tocht en zal na de tocht ook enkele woorden typen ten behoeve van het 'Trochrin-publiek! 

Voor de fotolink van Januari 2015   KLIK HIER


Tjalf Spanjer:
"De route van deze keer is gemaakt door Peter Commijs, de inmiddels derde man in het gezelschap. Hij heeft gekozen voor een tocht in Elfstedensfeer met een stuk langs de Dokkumer Ee en De Weeme in Lekkum als eerste rust.  Op de terugweg zit de Tegeltjesbrug in de route, wat ook altijd wel mooie plaatjes kan opleveren. Verder wordt het bosgebied in de Trynwâlden natuurlijk niet vergeten. Als laatste rust voor alle afstanden hebben we café It Wapen fan Fryslân in de route gehouden. Aangezien De Mounestien een “café zonder bier” is, hebben degenen die toch nog trek hebben in een schuimend glas hier de gelegenheid om er eentje te nemen op de goede afloop. De afstand voor de 25 km is dan nog maar 2,5 km, dus zelfs in kruipende toestand moet dat nog wel haast te doen zijn. Voor Snowy staan de brokjes al ingepakt klaar, dus dat kan niet missen. De vorige keer had een grote Duitse herder alles al opgevreten!"

Dorpshuis De Mounestien
Flaaksikkers 5
9063 JW  MUNEINT 058-2563479
E t.j.spanjer@planet.nl

Zondagmorgen doen wij op deze site uitgebreid verslag van de tocht, aangevuld met de woorden van Tjalf. Er zullen ongetwijfeld ook enkele foto's worden gemaakt, de link ervan zetten we weer bovenaan het verslag. Voor de meelopers: Heel veel plezier!Geen opmerkingen:

Een reactie posten