zaterdag 9 januari 2016

09/01: Harkema/Rottevalle WIK

FOTO'S KLIK HIER
(Of als de link niet werkt zie foto's in menu)


Op zaterdag 9 Januari 2016 gingen we wandelen vanuit Harkema-Opeinde waar de WIK een mooie tocht had uitgezet. Twee startlocaties: Harkema (clubhuis vv Harkema-Opeinde) , waar de start was van de 20 en 25km, en Rottevalle (Paviljoen 'De Leijen) vanwaar de 10 en 15km hun rondje gingen lopen. 
Vandaag hield ook de FLAL heel taktisch haar wandeling vanuit Roden en dit vonden heel veel wandelaars jammer want er moest gekozen worden tussen WIK en FLAL. Voor ons was dit niet moeilijk, Snowy is alleen welkom bij de WIK dus.......WIKKEN! De 10 en 15 km. wandelden via het nieuwe 'Laarzenpad' en de Mûntsgroppe naar Harkema met rusten in resp. manege 'Lits River Ranch' en het clubhuis van Harkema, daarna ging de wandeling via resp. Wytfean en Skieppedrifte terug naar de finish. 'Onze afstand' de 25km. ging  via Kootstertille richting Heechsân naar de eerste rust in Jistrum, daarna via Skûlenboarch richting Heechsân om vervolgens weer aan te sluiten bij de 20km. Na de rust bij 'De Leyen ging de route over in het eerste deel van de kortere afstanden. Een mooi puzzelstukje van WIK!


Na een 'code rood' weekje wb. het weer was het zaterdag gelukkig weer een mooie wandeldag! De hele week waren we nauwelijks uit huis geweest dus deze wandeling kwam als een 'warme douche'! Na de traditionele nieuwejaarswensen (...als ze toch eens allemaal uit zouden mogen komen!!) startten we dus vanuit Harkema voor de 25km. om half 9; de 20km vertrok een half uurtje later. 


Het weer hield zich goed, de zon was wel weinig te zien. De wanten konden wel aan want het was best nog wel fris. Maar prima wandelweer, mooie route vooral het stuk na de 2e pauze was erg mooi. Er waren veel wandelaars op de kortere afstanden, de FLAL trok veel lange afstandwandelaars naar Roden. Hopelijk vinden WIK en de FLAL een volgende keer een goede oplossing om elkaar niet voor de voeten te lopen wb. het tegelijk organiseren van wandeltochten want het kost beide verenigingen wandelaars. Maar elk nadeel heeft zn voordeel: Er was ruimte onderweg, ook al omdat de korte en lange afstanden op verschillende locaties startten. Stukje gezellig met de 'Polletjes' opgelopen en oa. een duik in hun liefdeslevengenomen! Wegens privicyredenen kunnen we daar natuurlijk niet verder over uitwijden! Ans Sikkes heeft met haar vriendin wel een half uurtje achter ons gelopen om ons hondje in de tas even leuk op de foto te nemen. Het resultaat mag er zijn (maar dat mag ook wel na een half uurtje stalken!) en je kunt de foto bij de meegeleverde fotolink vinden. Gezellige drukte in de pauzelocaties en geen duwerij bij het uitdelen van de geschriften (lees routebeschrijvingen). Na afloop kon je een heerlijk kommetje snert eten of nog een nieuwjaarsborreltje nemen. WIK is een gezellige club waar een warm familiegevoel is ontstaan.  Tot zaterdag....Beetsterzwaag...'De trochsetters' ?? 

Voor een overzicht van de volgende WIK-lopen KLIK OP DEZE LINK


En als je onze site linkt bv via Favorieten doe dit dan via 'STARTPAGINA!

(De nieuwste verslagen komen dan meteen links op de blog in beeld)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten