maandag 25 januari 2016

23+24.01: Egmond marathon

Foto's 1e dag KLIK HIER 

(Zuidroute)

Foto's 2e dag HIER 
(Noordroute)


Egmond aan Zee: Het 4e weekend in Januari is reserveren we traditioneel voor de Egmond wandelmarathon over 2 dagen. Heerlijk midden in de winter er even tussenuit en relexed 2 dagen achter elkaar 21 km. wandelen over strand, door de duinen en door mooie badplaatsen heen. Elk jaar dezelfde route maar Egmond is NOOIT hetzelfde! 

We hebben wel op de IJsschotsen gelopen met dik vorst, de wereld is soms wit en geeft dan prachtige plaatjes, soms is het herfst en kan de paraplu op en de regencape om, en.....zoals nu hadden we een fantastische lentedag op zaterdag waarbij al snel de warme kleding uit kon. We liepen in T-shirt en een dun jasje en hadden het nog warm! Vele wandelaars zag je onderweg gewoon op een bankje pauseren of tegen een duin aan op de grond. Het mooie weer gaf prachtige plaatjes!
De zon scheen mooi op de golven en kleurde de duinen als in een schilderij! Prachtige schuimkoppen op de zee, ribbelig zand, paragliders die met de stroom mee vlogen, zo nu en dan een ploegje mountainbikers die met hun sport bezig waren, mooie weerspiegelingen in de zee van de meeuwen en andere vogels......we hebben genoten! Meintsje, Snowy en ik (A) waren vrijdag al in Egmond bij Pension 'De Engel' waar we traditioneel verblijven tijdens de marathon. Gezellige 'Engelensfeer' daar en een fantastisch ontbijt! Er ligt zelfs een zakje bij en we mogen meenemen wat we willen aan eten onderweg! Verder natuurlijk een hele lieve gastheer en gastvrouw! Ria Beute liep gezellig met ons mee dit weekend en heeft ook nog met ons gegeten zaterdagavond bij de 'Parel van Egmond'. Ria zou een stukje maken, helaas werd zoonlief ziek en had ze niet al te veel tijd om een lang verhaal te maken. Het stukje van Ria zetten we hier even onder. Voor de foto's: KLIK op de link voor de zaterdag foto's, de foto's van zondag komen iets later.


Gastschrijfster Ria Beute, hier met ons hondje SnowyRIA BEUTE:  Zaterdag de eerste dag van de Wandelmarathon in Egmond aan Zee. Na een paar koude dagen begon deze dag met een zonnetje, wat was het heerlijk lopen langs het strand. Ik liep de eerste dag de Zuidroute. Na ongeveer 10 kilometer verlieten wij het strand om door de duinen de route verder af te leggen. Daar werd af en toe een pauze ingelast door meerdere wandelaars om even te genieten van het zonnetje. Het was een SUPER-dag!!

Zondag de Noordroute, het weer was een beetje anders, wat motregen, mistig en kouder! De start was eerst weer over het strand, toch fijn om daar te beginnen! Ook weer na ongeveer 10 kilometer gingen we hier de duinen in om hier de route te vervolgen. Deze route vind ik zwaarder, zeker zo mooi. Onderweg kwamen we een boerenkapel tegen en zo kom je met een positief gevoel weer terug bij de finish. De verzorging van deze 2 dagen was TOP, bij iedere post stonden er toiletten en was er wat te eten en te drinken. Het is een aanrader om deze tocht een keer te lopen....wie weet....TOT VOLGEND JAAR!!
Gezellige boel bij de boerenkapel (2e dag....)!!2e Dag
Geen opmerkingen:

Een reactie posten