maandag 30 september 2019

30:Kortehemmen: Hynstewaed 16


Kortehemmen:  We mochten weer eens een optreden van een band filmen en niet zomaar één: Hynstewaed Zestien trad op in de hystorische Kloosterkerk in Kortehemmen! Dit prachtig oude kerkje uit 1300 hadden we nog nooit gezien en het was op zich al de moeite waard. Het is een heel klein kerkje en ziet er prachtig uit! Elke maand is hier een concert van een band, zanger(es) of iets anders. Het moet allemaal nog wat meer in de publiciteit en dan komen er vanzelf nog wel wat meer mensen aldus de koster Sjoerd. De linken hieronder werken als ze gekleurd zijn.



FILMLINK deel 2 KLIK HIER 

De 2 Clips komen pas later!

Hynstewaed mochten we al eens eerder filmen. Het was in het Kerkje wel wat krap om te filmen, bovenin was een heel klein plaatsje waar je beslist niet last van clausterfobie moet hebben en dus ging Meintsje daar maar zitten met het nieuwe cameraatje. Wennen natuurlijk maar het ging haar goed af. Ondergetekende ging in de zaal zitten, dit moest rechts want links zat het 9 koppige koor wat Hynstewaed had meegenomen, het zou een speciaal concert worden.

Hynstewaed was ook weer uitgebreid in vergelijking met vorige keer dat we hun troffen, er is een zangeres gecontracteerd (Nanda) die best wel wat toevoegt aan Hynstewaed. Ook Johan is nieuw, hij is de 'cahon-drummer' en zit tijdens het optreden onder de preekstoel. Veel mooie liederen speelden ze, oa. 'Mull of Kintyre', 'Homeland', 'Streets of Londen' en 'I am Australiën'. Bij 'Streets of Londen' was het Keyboard niet helemaal 100% maar het was nauwelijks te merken tijdens het optreden. Prachtig om de diverse muziekinstrumenten die de band bespeeld aan te horen, zo speelt Marie Dijkstra Fluit en Doedelzak wat erg mooi klinkt bij de Folkmuziek die er hoofdzakelijk voorgedragen wordt. 


We hebben alles gefilmd en het staat aanvankelijk allemaal straks online, later gaan we nog van 2 nummers clips maken maar dat kan nog even wachten, er moet ook nog laminaat thuis worden gelegd! Om kort te zijn: Prachtig concert, mooie nummers, enthousiaste muziekanten en een hartstikke mooie locatie van deze goed bestede regenachtige zondagmiddag!!


De film wordt opgesplitst in 2 delen: Voor en na de pauze, deel 1 en deel 2. Deel 1 is maandag 30 September online en deel 2 wordt waarschijnlijk dinsdag 1 Oktober of een dagje later. Enkele foto's komen op deze pagina en de rest op 'Mijn Album', de linken staan ergens boven in het verslagje. 

Bedankt Hynstewaed Zestien, we komen vast weer eens bij jullie te luisteren of te filmen!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten