zaterdag 14 september 2019

13:Heerenveen 'Nightwalk'

Heerenveen: Al jaren organiseert de Night of the Koemarkt een prachtige muziekavond in het centrum van Heerenveen met heel veel toeschouwers! 2 Jaar terug besloot de organisatie 1 x in de 2 jaar ook een wandeltocht te organiseren. En niet zomaar een wandeltocht: Een avondwandeling met veel extra's. In 2017 werd deze formule een prachtig succes! Vele deelnemers zagen deze avond de ogen uit het hoofd! Heel veel lichtjes, mooie muziek en prachtige passages sierden de route! De lat lag dit jaar dan ook hoog, aldus één van de organisatoren! Wij waren ook dit jaar erbij met film- en fotocamera. De beelden kun je zien op:

Fotolink KLIK HIER           Filmlink KLIK HIER 

Dat de organisatie 'hoger wou springen' dan 2 jaar terug zagen we meteen al bij de start! Daar zag het er ook al heel gezellig uit. Ook was de voedselbank weer aanwezig, niet om eten te verstrekken maar om de vele bijdrages van de wandelaars in ontvangst te nemen. En daar was men na afloop zeer tevreden over! Er waren op de tafels hartjes met waxinelichtjes uitgestald en de DJ zorgde voor heerlijke muziek. De burgemeester verzorgde het doorknippen van het startlint met een enorme schaar en daarna konden de liefst 3000 wandelaars de fantastische route op!! Prachtig zoals alles eruit zag, de straten/buurten waren ook ingezet om Heerenveen al vroeg in Kerstsfeer te zetten! Ongelovelijk zoveel lichtjes, lichtobjecten en vuurkorven je onderweg tegenkwam, PRACHTIG! Ook veel muziek onderweg, een shantykoor, een trommelband, zangschool Vocaliezz, de Glasblazers etc etc. teveel om op te noemen, maar we laten veel in de film en foto's zien natuurlijk. Bij sommige locaties was het feest!!


Passages waren er oa. door ziekenhuis 'De Tjongerschans' waar het verleden van het ziekenhuis bij enkele posters werd omschreven. We liepen door een kozijnenfabriek, een beddenzaak, een fabriek voor medisch materiaal voor het leger, we passeerden een school etc etc, bekijk het filmpje maar eens! Verder liepen er allemaal dubieuze figuren rond, het leek soms wel een spokentocht! Maar ook een prachtige danseres in mooi kostuum op een brug viel op. Enkele junkies en hoertjes ontbraken ook niet en er zat zelf een man die de gulp niet eens had dichtgedaan en zijn hele handel 'oud vuil' was zichtbaar😝. We zagen sprookjesfiguren en een verkeersregelaar voor treinen en nog veel meer! We moeten het filmpje nog monteren maar hij kon dit keer wel eens lang worden. Maar nogmaals: wat vooral opviel was al die versierselen onderweg, wat was er veel werk verricht om alles er zo mooi uit te laten zien, in 1 woord FANTASTISCH!!!!


We hebben genoten van een fantastische avondloop, de lat lag hoog maar over 2 jaar ligt hij nu zo hoog dat niemand daar meer overheen springt!!  Het was prachtig, hulde voor de organisatoren en alle vrijwilligers, jullie hebben er met z'n allen een prachtig feest van gemaakt!!

TIGE DANK!! En......gewoon DOORGAAN!!




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten