dinsdag 17 september 2019

14:Appelscha 'Appelstap'

Appelscha:  Voor de 4e keer alweer organiseerde Lionsclub Ooststellinger-werf een bijzondere wandeltocht: Appelstap! Bijzonder omdat de wandeling in de late middag start en de diverse afstanden allemaal finishen in het donker. De laatste kilometers zijn dan ook mooi verlicht en er zijn vele leuke items onderweg, Appelstap is 3 jaar tijd gegroeid tot één van de mooiere wandeltochten en zeker in Friesland! De natuur is natuurlijk al heel mooi en met al die extra's onderweg is Appelstap een bijzondere belevenis! Wij waren er ook dit jaar weer bij met film- en fototoestellen en de beelden staan op de volgende linken:



Er waren 4 routes die je kon lopen: 5, 10, 15 en 30 km., de 5 km. was rolstoelvriendelijk, de rest ging over verharde en onverharde paden. Zoals altijd gaat de opbrengst van Appelstap naar een goed doel. Elk jaar zijn dat weer andere doelen, de opbrengst was vorig jaar overweldigend! Er werd bijna 14000 euro bij elkaar gewandeld!! Dit jaar werd gelopen voor Stichting Semmy (...voor kinderen met hersenstamkanker) en dwarslaesie Nederland. De opbrengst was geweldig: 12280 euro!!


Alle deelnemers kregen een T-Shirt: een gele trui! Onderweg was veel te doen en te zien, fantastische natuur natuurlijk rondom Appelscha, we liepen heerlijk over smalle zand- en bos paadjes. Er was muziek: een steelband, zanggroep en een bandje; er was dans, we bezochten een boerderij etc. zie het filmpje maar eens. We liepen zelf de 10 km. ook al om op tijd in Appelscha weer te zijn voor de uitreiking van de cheques voor de goede doelen. Er zijn veel ziektes waar men wel extra geld kan gebruiken voor oa. meer onderzoek. Komende zondag kun je bv in Brantgum lopen ook tbv het goede doel: Ziekte van Hirschprung waaraan slechts 40 mensen lijden in Nederland. Tip dus voor komend weekend!! Ze hebben het geld hard nodig!


Tien basisscholen uit Ooststellingwerf hebben gekleurd voor Stichting Semmy. Meer dan 1500 kleurige voetentekeningen waren te bewonderen tijdens Appelstap. Drie scholen vielen in de prijzen, en kregen van Koen Roozen, voorzitter van LC Ooststellingwerf elk 150 euro voor een sportief spel. De winnaars zijn OBS De Riemsloot uit Appelscha, CBS In de Kring uit Oosterwolde en de K.J Dijkstraschool uit Elsloo 



Onderweg zagen we ook nog een robotachtig figuur die we eerder troffen bij de Nachtswalkerstocht. Heel apart, we hebben beelden van dit monster in donker! Genoten van een heerlijke tocht en prima georganiseerd door Lions Ooststellingwerf. Toevallig was er dit jaar tegelijk met Appelstap ook het Stellingen festival naast de start- en finish locatie van Appelstap. Het gaf echt een Stellinger sfeer daar met boogschieten, zang, markt etc. Heel leuk maar nu waren de mooi verklede Stellingwervers natuurlijk niet onderweg op de route te zien zoals eerdere jaren.

Net zoals de eerste 3 afleveringen hebben we ook dit jaar wederom genoten van Appelstap, de organisatoren en vrijwilligers hebben een TOP-prestatie neergezet! Mooi weer, prachtige route en fantastische attracties onderweg maakten deze tocht tot een speciale!

Bedankt Appelstap, bedankt Lions en alle vrijwilligers! We hebben genoten!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten