woensdag 18 september 2019

18:Ouwsterhaule actie blikje/dopje

Ouwsterhaule:  Sinds deze zomer zijn we inzamelplek voor blikjes en dopjes en ander metaal tbv. het goede doel!  Dit goede doel is MEER ONDERZOEK NAAR HERSENTUMOREN. Initiatiefneemster van deze actie is Elly Leijstra uit Brantgum die zelf een hersentumor heeft. Zij zet haar in voor lotgenoten en natuurlijk voor haarzelf door overal in het land inzamelplekken te regelen tbv dit goede doel. Elly heeft veel inzamelplekken in Friesland maar ook buiten de provincie groeit dit aantal! Elly wordt zelf niet beter mits men nog wat uitvindt om de ziekte te keren of weg te halen. Daar zijn nu de mogelijkheden niet voor, misschien na meer onderzoek en daar vecht zij nu voor. Je kunt meesparen, zie voor inzamelplekken www.blikjedopje.nl of als je in de buurt woont van Ouwsterhaule: Breng ze even langs! Adres 8513 CL  Heerenweg 13  Ouwsterhaule.

Je kunt metalen dopjes sparen, blikjes, metalen flesjes, klein metaal etc. Groot materiaal graag alleen in overleg en niet zomaar dumpen! Wasmachines ed. zijn bv niet geschikt voor deze actie. Ook graag papier en vuiligheid verwijderen, als er etensresten in blijven zitten begint het te stinken en te schimmelen. Niet fris dan dus! 

Ook aluminium is welkom alsmede alunimium bakjes die gebruikt worden voor honde- en kattevoer. Aluminium graag apart scheiden!  We hebben afgelopen zomer al verscheidene zakken en dozen blik en ander metaal naar Brantgum zien afreizen, soms pletten we de blikjes en flesjes ook.

Ook kleinzoon Sem helpt inmiddels en is begaan met het lot van hersentumor patiënten! Zie onderstaand filmpje maar eens (1 Minuut). We hopen op ieders medewerking!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten