zondag 6 oktober 2019

05:Holwerd Nachtkuier

Holwerd:  Zaterdagavond vanaf 19.30 u werd alweer de 5e Nachtkuier van Holwerd georganiseerd! Een lustrumeditie dus en de verwachting was dat de organisatoren wel iets extra's aan de tocht hadden gedaan. Nou vergeet dat 'iets' maar want dat was heel veel! Het thema was De Middeleeuwen en men had zelf passende muziek doorgegeven voor bij het filmpje te zetten! We hebben film en foto's gemaakt, de fotolink werkt inmiddels, de filmlink werkt pas als hij net zo mooi gekleurd is als de fotolink (Zondagavond laat of maandagmorgen).





Zo'n 550 wandelaars mochten de wandeltocht meedoen, de organisatie wil het werkbaar houden. Ook worden er verschillende acts gespeeld en daar zouden de wachtrijen heel lang worden! Er werd gestart in groepen en de eerste groep vertrok half 8, de laatste 9 uur. Wij startten meteen om half 8 bij schemer. We zullen niet alles hier benoemen, het filmpje toont alles wel. Het zag er vooraf niet naar uit dat we de prachtige kunsten van de Zandtovenaar mochten filmen. De tovenaar had zelf aangegeven dat hij dit niet wou. Na overleg met de tovenaar zelf mochten wij (Exclusief!) zijn kunsten filmen, zonder lamp maar die was ook niet echt nodig. We hebben er geen foto's genomen zoals afgesproken.



Ja waar moet je beginnen om deze tocht te beschrijven! Hij was fantastisch!! Enkele punten: Iedere medewerker (-ster) was prachtig aangekleed in Middeleeuwse kledij, ook de inschrijfdames! Prachtig! Er was eerst een welkomswoord op middeleeuwse wijze op groot scherm. Onderweg heel veel te doen, een nepzandtovenaar direct na de start, even later de zandtovenaar zelf die in de kerk van Holwerd optrad, hij verzorgde meerdere voorstellingen deze avond. Het was werkelijk fantastisch hoe deze man speelt met zand!! De éne na de andere prachtige creatie kwam op het scherm. De zand werd gebruikt als verf. Echt toverij!! Dit moeten jullie maar eens bekijken! 



Er waren publieke vrouwtjes die hele verleidelijke voorstellen deden maar helaas.... Meintsje gaf geen toestemming! Er waren paardrijders die ook nog stuntten met het publiek, op de dijk waren 2 grote poppen neergezet (...de dikke en de dunne), ook al geflankeerd door stoere mannen die met neppaardjes speelden😅, er was een gezellige pauze met chocomelk en lekkere hapjes.



En dan al die lichtjes over de gehele route! Vaak stonden ze om de 3 meter, reken maar uit hoeveel er nodig waren! (De route was ruim 8 kilometer). Wat een werk is dit geweest en er moest een tijd gespaard worden natuurlijk!!



Diep respect voor de organisatoren, een groot compliment is wel op zijn plaats! We hoorden in de wandelgangen dat deze nachtkuier in de toekomst niet elk jaar meer zal plaats vinden maar om de 2 jaar. Maar er wordt nog over vergaderd en wie weet mogen we volgend jaar weer zo'n prachtige nachtkuier beleven! 



Bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan deze schitterende tocht: FANTASTISCH!!!





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten