zondag 27 oktober 2019

26:Bantega Spokentocht

Bantega: Voor de 3e keer gingen we naar Bantega om de Spokentocht aldaar mee te beleven. Een beetje zenuwachtig waren we wel: NIET om al die enge momenten die daar elke keer weer zo fantastisch worden neergezet, maar meer om het weer! We hadden vooraf teveel op buienradar gekeken en daar werden we niet echt vrolijk van: Harde wind en regen!! Gelukkig viel dat allemaal erg mee toen we liepen (Later viel er wat meer maar toen zaten wij allang thuis achter een biertje, een frikandel en een zere knie 😕. Maar voor ons verhaaltje eerst even de linken; de filmlink komt zondagavond of maandagmorgen pas online, de foto's doen we altijd meteen.






Beknopt verslagje, we moeten ook nog een filmpje monteren! We waren even voor 19.00u aanwezig in startlocatie 'Het Sluisje' aan het Schoterzijl, ditmaal even buiten Bantega dus. Buiten hingen al diverse spookachtige objecten zodat we meteen lekker in de sfeer kwamen. er werd gestart in groepen van 8 personen, en met een totaal van meer dan 350 inschrijvers duurde de start dus de hele avond; de laatsten vertrokken pas om 23.00 uur! De start was achter het café en we gingen meteen de weilanden in. Meer dan 80 % van de route was weiland en dat voelen we vandaag dus nog lekker in de spieren! De route was donker en we waren blij dat we een goede filmlamp meehadden...teminste die was goed tot vlak voor de finish, later meer daarover. We kwamen fantastische creaties tegen onderweg, ongelovelijk wat heeft de Oranjevereniging daar een tijd en werk in gestopt!!! FANTASTISCH!!!



Een kleine greep (Alles is te zien op de foto's en het filmpje): Er was een kasteel gebouwd van pallets en kisten, daarin waren beulen te zien die ons vriendelijk verwelkomden. Later zagen we daar een onthoofding maar gelukkig kon de dame die het onderging later gewoon haar weg vervolgen! Hele mooie creatie! Verder gingen we door een 'horrorcafé' met enkele hele enge suiplappen; passerden een slachthuis met waar allemaal menselijke delen lagen uitgestald; we moesten over een hek klimmen in het donker; en er was een verrassing: we werden getracteerd op een boottochtje van ongeveer een kwartier!! Er waren 7 boten ingezet om iedereen snel over te zetten, erg leuk en spannend want de vaart ging in totale duisternis en er waren regelmatig spookvaarders op het water!! Ook ontstond uit het niets een grote vlam uit het water....spectaculair stukje spokentocht!!

Maar er was veel meer natuurlijk waaronder al die enge figuren onderweg, we hebben geprobeerd de meesten op foto of film te krijgen, dus kijken maar!!!

Vlak voor de finish kwam ons een bestelbusje tegemoet die ons verblindde met de grote lichten, daardoor viel ondergetekende (A) en raakte de filmlamp beschadigd.De bus passeerde ons, reed gewoon door en we hoorden wat jongens lachen in de auto. Triest slot van een fantastische avond, we zijn meteen naar huis gegaan en niet meer het café ingegaan, mijn knietje deed ook aardig zeer. Geen kenteken genoteerd jammer genoeg. 

De organisatie verdient een groot compliment!!! Wat hadden ze alles perfect voor elkaar! Een groot compliment voor jullie, elk jaar genieten we weer van deze prachtige avond! Bedankt!!































Geen opmerkingen:

Een reactie posten