zaterdag 12 oktober 2019

11:Wytmarsum / Ljochtkuier

Pingjum, toneel van de eerste 3 Ljochtkuiers
Wytmarsum: Drie jaar organiseerde Pingjum de Ljochtkuier volgens planning! Ze begonnen in 2016 met de intentie om er 1 grote klapper van te maken in 2018, het jaar dat Leeuwarden culturele hoofdstad was van Europa.  Ze maakten er elk jaar 1 groot lichtjesfeest van waar de organisatie het hele dorp in betrok! Er was zelfs een wedstrijd van de mooist versierde buurt en de winnaar kon op een fraaie prijs rekenen. Prachtige items passeerden de revue zoals die gezellige gitaarclub, de reuzenvlinder, het piemelfontein, veel muziek, boerderijen etc etc. ik denk dat het past om vooraf aan ons verslagje van de eerste Ljochtkuier van Wytmarsum diens voorganger Pingjum bij deze een heel groot woord van dank te doen!! BEDANKT; het waren 3 fantastische edities!! Nadat er even twijfel was of de kuier ook in de toekomst een vervolg zou krijgen boot gelukkig Wytmarsum zich aan om tegelijk met het Oktoberfeest de kuier in 2019 te organiseren!! Hoe ze dat deden kunnen jullie hieronder beoordelen, eerst de film- en fotolinken:


FILMLINK KLIK HIER     FOTOLINK KLIK HIER


Wytmarsum dus als organiserend dorp in 2019, de lat lag hoog maar het zijn in Wytmarsum allemaal hoogspringers naar bleek! Vanuit de grote feesttent die er al stond ivm. de oktoberfeesten werd gestart in 4 groepen: om 18.30u en 18.45 u de 2 groepen voor de 13 km en 19.00u en 19.30u de wandelaars van de 7 km. Het was nog even puzzelen hoe we moesten lopen ivm. het filmpje wat we gingen maken maar de keuze viel op de 7 km. om daarna nog even met de auto een stukje de 13 km. route op. 

Het was vooraf nog even spannend hoe het weer zich zou presenteren, het was de hele dag regenachtig en winderig geweest. Helaas viel het niet mee, de wandelaars werden getracteerd op veel wind en regen! Het filmen en foto's maken was hierdoor ook moeilijker, soms konden we ons nauwelijks staande houden. Gelukkig vergoedde de prachtige tocht heel veel!! Hieronder enkele woorden over de wandeling.

Om half 7 en kwart voor 7 vertrokken de ruim 350 wandelaars voor de 13 km. Wij gingen me groep 2 mee om ons later in het peleton van de kortere afstand te mengen. Het was maar goed dat we de lange afstand niet hadden gedaan want dat hadden onze camera's niet overleefd denk ik. De nog nieuwe organisatie had er alles aan gedaan om de wandelaars een onvergetelijke avond te bezorgen! Er was muziek, er waren acts, mooi versierde straten, te veel om op te noemen. Enkele fragmenten onderweg: Er zong een shantykoor (Lekker onderdak), In het drooggelegde zwembad was ballet en werd aandacht besteed aan de zn. plastic soep in de oceanen. Prachtig mooi het ballet en mooi verlicht! Klasse!! Er was een school fantastisch versierd terwijl er daar ook nog 4 zeemeerminnen waren aangespoeld! Het thema water werd wel heel breed ingevuld door de piekende organisatie, wat dat aangaat paste de regen onderweg mooi bij het thema! Veel licht onderweg, er was zalm en Beerenburch, maar jullie moeten de film maar even zien, alles hebben we niet vastgelegd omdat we niet de hele route liepen door het weer en het soms onmogelijk was te filmen en foto's te maken door regen en wind. De drone zou ook mee maar het was natuurlijk onmogelijk deze te laten vliegen.




Aan het slot nog een ongelukje, onderegetekende kreeg een klap van de (wind) molen! De klap kwam tegen de kin en de camera aan. Even van slag geweest, er kwam weer gevoel in de kin maar de camera heeft wel een blessure, het LCD scherm is verzet en zal even voor reparatie weg moeten. De windmolens hingen aan palen op het trottoir en maakten soms een draai zodat de wieken over het trottoir kwamen. Net toen wij voorbij kwamen draaide de molen en maakte dus de voltreffer. 

In de feesttent was het nog lang onrustig! Veel wandelaars maar ook veel jeugd maakten er nog een gezellig feestje van met opzwepende muziek! Een heerlijk biertje verdoofde de kin en deed alle nattigheid vergeten! 

Ondanks het tegenvallende weer hebben we een prachtige avond gehad! We hebben genoten van alle versierselen, muziek en mooie items die we onderweg mochten beleven! Wytmarsum is een waardig opvolger van Pingjum, Organisatoren / vrijwilligers etc. complimenten voor deze eerste Ljochtkuier!!! Het waren 5 fantastische uren!!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten