zondag 14 mei 2017

13: Bakkeveen 3-ProvincienFILMLINK KLIK HIER 

Zaterdag 13 Mei was wat ons betreft beslist geen ongeluksdag! We liepen mee met de 3-provinciënloop door de Provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Vele wandelaars vonden zaterdag de weg baar Bakkeveen waar vanaf 8 uur gestart kon worden voor afstanden t/m 40 km. En daar hebben ze beslist geen spijt van gehad! Door de prachtige natuur rondom Bakkeveen liepen we een prachtige route door heide, bos en mooie vaak onverharde weggetjes!
Er was regen voorspeld maar dat beperkte zich tot een paar druppels tijdens het begin van de route en ergens onderweg om een uur of half 1, toen viel er iets meer maar de gemiddelde wandelaar kan dit hebben!

Onderweg veel aandacht voor de wandelaars met muziek en veel te bokkelen en te drinken.

De 3 Provinciënwandeltocht speelt zich af in het hart van Noord-Nederland. Het gebied rond het punt waar de grenzen van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe bij elkaar komen. Elk jaar worden de routes in een andere richting uitgezet.
In 2017 was de 9e aflevering. Er was een route uitgezet door het coulisse landschap ten noordoosten van Bakkeveen, het gebied tussen Marum en Zevenhuizen. Daar vind je nog oude zandpaden en historische ommetjes.


Door filmen zondag in Spannum ter voorbereiding op het openluchtspel vanaf 12 Juni hebben we niet meer tijd voor een uitgebreid verslag

Maandagavond 18.00u volgen er nog een 100-tal foto's en wat aanvullingen op het verslag.
Het filmpje staat al online.