zondag 7 mei 2017

07: Harich Gaasterlandtocht

FILMLINK KLIK HIER         FOTOLINK KLIK HIER 

Beiden online

Zaterdag was hier een wandeltocht vlakbij maar helaas was de Boerderijenwandeltocht vanuit Haskerhorne niet toegankelijk voor hondjes en aangezien wij het hondje de laatste weken al enkele malen naar het pension hebben moeten brengen kozen we er nu voor om zaterdags toch maar niet te lopen maar alleen zondags 7 mei naar de Gaasterlandwandeltocht te gaan. Eigenlijk was dat ook een soort boerderijentocht want de de organisatoren 'Lionsclub Tusken Mar en Klif' hadden op het traject enkele leuke doorkomsten georganiseerd dwars door de stallen van koeien en paarden. bij vooral de paardenstal klonken vele oe's en ah's, mooie zwarte paarden! Er stond een bordje bij dat ze wel eens konden bijten, helaas merkte ondergetekende dat pas op na een beet van één van de paarden te hebben gekregen!

Maar dat waren slechts 2 van de hoogtepunten van deze tocht! Hij was werkelijk fantastisch!! Prachtige stukken door de bossen in die omgeving, ook mooie open stukken, er was muziek in de vorm van 3 prachtige mooi zingende dames in Oudemirdum en bij de finish in de manege van Harich, een passage door de theatertuin vlak bij Rijs, voor de kleintjes het kabouterbos, we zagen lama's, een mooie oase in het bos, etc etc. op het terrasje bij de 3 zingende dames hebben we even heerlijk een biertje genomen.

De organisatie was al tevreden met 1500 deelnemers maar er waren meer dan 2200 hoorden we!.Er waren vele afstanden waaruit de wandelaars konden kiezen: 7,5, 15, 25 en 40 km. Op de kortste afstanden zag je hele gezinnen gezellig meelopen. De 7,5km ging met de bus terug. Onderweg werden we goed verzorgd. Er waren krentebroodjes, worteltjes, appels, soep, een stukje kaas, heerlijk!

Een heerlijk weertje was de saus over deze prachtige wandeling die elk jaar weer een andere route kent.


Organisatoren: Jullie hebben een prachtige tocht uitgezet, Piet deed de rest door er een zonnetje over heen te strooien! Bedankt, geweldige dag gehad!!