woensdag 3 mei 2017

01: Uitje Goede Doel Tocht WIK/Zonebloem

FOTOLINK KLIK HIER      ;     FILMLINK KLIK HIER
                                                                 


Zaterdag 25 Februari organiseerde wandelsportvereniging WIK uit Drachten weer haar jaarlijkse zgn. 'Goede Doelen Tocht'. De opbrengst van die tocht (3323,60 euro) ging geheel naar 'De Zonnebloem' afdelingen Drachten en Boornbergum/Beetsterzwaag. Het geld zou worden besteed aan een bezoekje voor de gasten van die regio's.  Een prachtig initiatief van WIK om zo elk jaar weer een bepaalde instantie blij te maken. Helaas regende het op de wandeldag en dat scheelde zeker enkele honderden wandelaars, jammer anders hadden we er een weekend van kunnen maken!  "WE";  want wij mochten mee!! Ja eigenlijk niet om een recreatief dagje te hebben maar om foto's en een filmpje te maken van deze dag zodat iedereen eens kan zien waar het geld heen gaat en natuurlijk kan een ieder een klein beetje meegenieten.We gingen daar graag op in en waren 8 uur in Drachten. Henk R adviseerde om de auto bij de kerk tre zetten, dus dat deden we. Bleek later dat we makkelijk vlakbij de businstapplaatsen hadden kunnen parkeren maar ach...een klein wandeltochtje vooraf was niet erg!
Zo'n 120 hoofdzakelijk vrouwen gingen mee naar de Keukenhof, leuk om met enkelen wat nader kennis te maken wo. een snelheidsduiveltje: Ze had een karretje die liefst 35km/u kon!! Weinig mannen dus maar ach...we redden ons wel met de dames!

Onderweg kregen we koffie en een lekkere koek! Bij aankomst eerst een lunch voor de eerste ploeg, ploeg 2 kon half 2 aanschuiven.  Was net een lopend buffet!  De lunch bestond uit enkele broodjes wo. een broodje kroket; heerlijke soep/melk/karnemelk en koffie. In het park zelf was het genieten, alles was nog op zijn mooist en we stonden versteld van alle mooie kleuren en indelingen die er te zien waren. Een groot park, we hebben nog niet eens alles gezien. In het park was het dan ook zoeken naar 'Zonnebloemers' en dat was wat jammer want anders hadden we veel meer bloemen met Zonnebloemers kunnen vereeuwigen. Maar we hebben tijdens de busreis en het eten iedereen enkele malen op de foto genomen dus iedereen kan zichzelf terugzien in de serie.
Prachtig hoe iedereen liep te genieten, we zijn de molen nog op geweest en je kon over water lopen via houten overstapjes. De 4 bussen gingen ongeveer 4 uur weer terug, iedereen was op tijd zodat we redelijk op tijd weer in Drachten waren. Hein Dijkstra reed ons terug en was absoluut een Heer in het verkeer...als iedereen zo reed waren er weinig ongelukken!!


Meintsje en ik haalden nog een chineesje op en dronken thuis nog een biertje.