donderdag 4 augustus 2016

03/08: Jubbega Simmerjûnskuier

(In HD)

Woensdag 3 Augustus 2016 liepen we alweer de 3e Simmerjûnkuier mee. Dit keer was de start vanuit De Singel te Jubbega. Na een druilerig dagje knapte het weer 's avonds zienderogen op zodat ook de 'Moai war rinners' dit keer mee konden doen. De deelname groeit elke week, de wandeltocht staat nog in de kinderschoenen maar is hard op weg de pupertijd over te slaan en snel volwassen te worden! De eerste keren waren mede door Nijmegen en het slechte weer (editie 2) maar matig bezocht. Maar dit keer begon het er een beetje op te lijken! Bijna 50 wandelaars liepen een heerlijk rondje om door Jubbega en Gorredijk eo. Getsje Postma had weer goed haar best gedaan om een leuke route in elkaar te knutselen. 
Het was weer gezellig, enkele Nijmegen veteranen konden hun ei even kwijt wb. hoe warm het was tijdens editie 100, één dame had een 'stokprobleem' met haar man, details melden we maar niet, Snowy's vriendinnetje Frida was weer eens aanwezig met beide baasjes die duidelijk de taken goed hadden verdeeld tijdens de tocht: De één deed het 'praatwerk' en de ander ruimde de hondepoep op. Ieder zijn of haar kwaliteiten! Een klein stukje liepen we verkeerd maar Getsje legde ons onderweg even uit hoe we de terugreis toch de heenreis nog konden lopen. Er was verder een afvaardiging van de WIK, 2 toppers uit Harlingen en een man zonder zijn wandelvriendinnetje uit Joure. Ook was een prima zangeres uit de regio aanwezig die af en toe eens een mooi tochtje meedoet...nu dus ook een Simmerjûnkuiertocht! Onderweg was er een flesje water en een koek gepresenteerd door Getsje wat ervoor zorgde dat we ook de 2e helft probleemloos door kwamen. 


10 kilometer gezellig lopen door een mooie omgeving en dat maar voor 1 eurootje! Zulke loopjes moeten we koesteren, ze zijn laagdrempelig, gezellig en gezond! We hopen dat Getsje hier ook de komende jaren mee doorgaat, de wandelaars komen vanzelf wel in grotere getalen op deze prachtige loopjes af!!De volgende tocht: 

Woensdagavond 10 Augustus 2016
Vanuit Zorgboerderij '  Skoatter'  
Schoterlandseweg 68  Hoornsterzwaag

Komme jo ek???    Oant oare wike!!