vrijdag 12 augustus 2016

12/08: Heuvelland 4D (Dag 1+2)

Diashow 11 augustus Dag 1 KLIK HIER    (ong.21.45u online)

Even een kort stukje over onze eerste dagen van de heuvelland 4-Daagse. De eerste dag zijn we gestart op de 28 km. We hebben een fantastische dag gehad met een prachtige route. Onvoorstelbaar zo mooi als Limburg is! De heuvelland 4-Daagse heeft 5 verschillende afstanden die allemaal een andere route hebben. Daardoor is het niet verschrikkelijk druk per route en kun je heerlijk in alle rust genieten van de prachtige natuur in Limburg. De organisatie heeft elk jaar andere routes al kom je natuurlijk wel op stukken die al eerder gebruikt zijn voor een route. De tocht ging oa. langs Sibbe IJzeren en Valkenburg waar we dwars door heen liepen. Mooie landschappen, smalle soms wat gladde paden, een mooi bos en prachtige panorama's kenmerkten de route. De tweede dag zijn we niet gestart. We gaan dag 3 en 4 wel gewoon meelopen!

Een kort verslag zei ik al, we hebben wat pech met ons hondje Snowy. Terug van de wandeltocht kwamen we weer op de camping. De hele middag klonken er knallen van heel dichtbij. Snowy zat lekker bij ons op een stoel maar was ineens verdwenen. Zoeken in en om de boerderij, langs de weg, onder caravans...nergens Snowy. Het regende ook nog, we waren bang dat het hondje iets zou overkomen want ze was doodsbang! Na een klein uurtje gezocht te hebben gingen we op de drukke weg vlakbij de camping zoeken en daar zagen we ineens Snowy op het midden van de weg lopen. Draven om ze te pakken te krijgen en we hoorden nog van een man daar dat ze bijna was overreden. Weer naar de caravan, door en door nat alle drie, gestresst, spierpijn van het hollen na de wandeltocht maar gelukkig...we hadden ons lieve hondje weer! 

We hadden beiden wel klachten na de 'hondeheuvelloop': Meintsje rug en ik beenspieren. Dit hebben we een dagje laten bekomen vandaag en dat heeft gewerkt: morgen lopen we weer, al wordt het nu een drie- inplaats van een 4-Daagse! Ook de route korten w in van 28 naar 21 km., we nemen de kar niet mee dag 3 en 4 omdat Snowy nu zelf maar lopen moet....baasje heeft spierpijn!

Van de eerste dag hebben we een diashowtje gemaakt. Het filmpje van Meintsje komt pas maandag of dinsdag 15 of 16 Augustus. Die heeft elke dag kort gefilmd en die filmpjes plakken we ff aan elkaar.  

Het schijnt dat er in de buurt van de camping op duiven wordt geschoten hoorden we later. Jammer dat Snowy hier zo'n last van heeft, ze trilt en beeft de hele dag op de camping. We houden ze momenteel stevig aan de lijn! Later een verslagje van dag 3 en 4, voor alle bekenden die meelopen HEEL VEEL SUCCES EN PLEZIER VERDER!