dinsdag 9 augustus 2016

09/08: Heuvelland 4-Daagse (1)

We maken een paar filmpjes en veel foto's!
Dit jaar geen Nijmeegse 4 Daagse voor ons, bewust voor gekozen omdat het ons een beetje te druk wordt. De 100e editie zou nog drukker en hektischer worden dan het altijd al is en wij vonden dat niet echt prettig. Gekozen dus voor de Heuvelland 4 Daagse die we qua natuur veel mooier vinden dan Nijmegen. Maar hij haalt het natuurlijk bij lange na niet wb. sfeer en al die activiteiten die Nijmegen zo kenmerkt. Tijdens de Nijmeegse 4-Daagse hebben we natuurlijk wel even hartzeer gehad maar dit was hoofdzakelijk tijdens de TV reportages die we zagen. Maar nu...in Limburg...zijn we heel blij dat we deze prachtige loop gaan doen!! 

Mooie natuur in Limburg
We zitten op een boerencamping tevens zorgboerderij met 15 kampeerplaatsen in Trintelen met prachtig uitzicht over het Limburgse heuvelland. Al 1 verrassing meegemaakt. Tijdens een honduitlaatuurtje stopte een auto tuterend achter ons. Een knappe jongedame van bijna 60 jaar stapte uit. Ik was al bang dat het iemand was die nog alimentatie van me wou hebben maar gelukkig....het bleek een buurmeisje van ruim 40 jaar terug te zijn. Ze woont hier in het Limburgse heuvelland en herkende ondanks bril, grijzere haren en een licht bierbuikje toch nog haar buurjongen van 40 jaar terug! Wat een toeval! Hartstikke leuk zo'n ontmoeting, en dat ze dat al rijdende in de auto zag!!Snowy loopt ook mee in Limburg!
Woensdagavond begint het feest! De openingsceremonie wordt opgesierd met een vlaggenparade, muziek en vuurwerk. We denken wel dat we daar even naar toe gaan of het weer moet enorm tegenvallen. We proberen daar een uitgebreid filmpje van te maken en dat is ook de bedoeling op de eerste dag van de 4-Daagse. Daarna blijft Meintsje elke dag korte filmpjes maken met de kleine camera en ondergetekende neemt het fototoestel mee. Mooie wereld om in beeld vast te leggen!

Donderdag 7 uur start de 4-Daagse met diverse afstanden: 7, 14, 21, 28 en 42 km. Wij beginnen met de 28 km. maar het zou zomaar kunnen dat we eens een dag afwijken van deze afstand. Ze zijn hier niet zo moeilijk in Limburg en of je nu 7 of 42 km loopt...je krijgt je medaille wel aan het einde van de rit! We hebben er zin aan! We maken elke dag een verhaaltje over de afgelopen dag en zien wel of we ook de foto's of het filmpje al online krijgen. Het filmpje van Meintsje komt na de laatste wandeldag. Morgen dus op naar Berg en Terblijt voor de openingsceremonie!! 

Oant letter......