donderdag 18 augustus 2016

18/08: Dagje Valkenburg (Li)

Fotolink HIER  //  Filmlink hier     (online)

Een stralend zonnetje sierde de dag!
Kaartje gemaakt voor Meintsje met gedichtje (Zie faceboek)
Woensdag 17 Augustus...de dag waar Meintsje weer helemaal naar toeleefde: haar verjaardag. Ondanks dat ze het al 46 keer had meegemaakt went het nooit! "Alweer een jaar ouder" en "Wat gaat de tijd toch snel" zijn de kreten die je dan hoort!! Omdat het weer in Limburg zo mooi blijft hebben we besloten om iets langer te blijven en zodoende Meintsje haar verjaardag nog in het mooie heuvelland te vieren. Meintsje had een 'kiesdag' en zodoende moesten wij (Snowy en onder getekende) ons maar aanpassen. Meintsje koos voor een dagje Valkenburg, teminste vanaf 13.00u. 

Het parkeren ging vlot in het centrum, voor 2  euro per uur met een maximum van 8 euro konden we in het centrum parkeren. Toen lekker door de straten van Valkenburg geslenterd waar alle terrasjes vol zaten tot 's avonds aan toe. Alle straten zo'n beetje gezien daar, langs de Geul gelopen, prachtige beelden gezien die daar op de bruggetjes stonden oa. de motorrijder met een motor. hoorden we op
Gevoelsleeftijd: 37 (Aldus Meintsje)
de camping nog een verhaal over. Een buurman op de camping stond daar bewonderend de motor en het beeld op een bruggetje te bekijken toen de eigenaar plotseling naar buiten kwam. "Weet je waarom ik nooit getrouwd ben"? ....vroeg hij aan hem. De man liet hem naar binnen en zag tot zijn verbazing allemaal motors in het huis, wel 30, zelf eentjs op de slaapkamer! "Nou je begrijpt dat hier geen vrouw op af komt" zei hij, is natuurlijk niet echt romantisch zo'n ding op de slaapkamer. Verder in Valkenburg zijn we even de kabelbaan in geweest. Niet een lange rit zoals in Oostenrijk maar wel een prachtig uitzicht op Valkenburg. Bovenop de kabelbaan kon je nog verder. De Wilhelminatoren kon ook nog beklommen worden: 189 treden!! En als je wou kon je aan een koord weer naar beneden glijden! We hebben daar een filmpje en foto's van gemaakt, die staan inmiddels allemaal online..

De Wilhelminatoren bovenaan de kabelbaan
Op de helling onder de kabelbaan kon je ook nog rodelen...op een baan dan. Dat hebben we maar niet gedaan, wordt Meintsje nu echt te oud voor! Maar onder de Wilhelminatoren wel even een heerlijk drankje gehad nav Meintsje haar verjaardag! Geen Limburgse vlaai helaas: Die was op. Hebben wij weer, dus maar een extra biertje genomen.Na deze attractie naar de kasteelruine geweest en daarna na nog een rondje Valkenburg een heerlijk terrasje gepakt voor het consumptietatieve deel van het feestje. We zaten toevallig naast Friezen die uit Sneek kwamen. Na de vele zachte G's die we er al uit hadden gegooid deze week een verademing om weer even lekker Fries te praten. Het dagmenu bestond uit Vis/Kipfilet met dikke patatjes en veel
Bruggetje en huis 'Motorvrijgezel'
salade. Alles afgewerkt in een heerlijke championsaus. Vooraf groentesoep en na het hoofdgerecht een heerlijk IJsje! Buikje was weer afgewerkt!  Na het feestmaal nog even boodschappen doen en terug naar de caravan. Daar nog even heerlijk buiten gezeten met een borreltje en een slaatje (want we hadden al snel weer trek) en op bed voor het nachtprogramma:  Faceboekfelicitaties bekijken en slapen!


Mooie dag, onze foto's en filmpje staan online, het filmpje van Meintsje met oa de Heuvelland 4-Daagse komt wat later want we hebben immers VAKANTIE!!


Groetjes uit het prachtige Heuvelland van Limburg!!!


De kasteelruine in Valkenburg
De kabelbaan naar de Wilhelminatoren
Uitzicht van boven op Valkenburg
Meintsje was aardig verbrand deze vakantie!

Dankwoord van jarig jetje!

Bedankt voor alle reacties via telefoon, sms en faceboek! Was hartstikke leuk!