vrijdag 26 februari 2016

27/02: Goede doel-tocht WIK


De foto's van de Goede Doel wandeling staan op     DEZE LINK

Videolink KLIK HIER

Zie voor onze faceboekpagina:   KLIK HIER
---------------------------------------------------------------------------------------------------

27.02.2016:Wandeltocht 'Het Goede Doel' (WIK)


Talant
De jaarlijkse wandeling voor het goede doel stond zaterdag weer op het programma. Deze stond dit jaar helemaal in het teken van het realiseren van een beleeftuin voor cliënten van Zorginstelling Talant. de zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.  Talant al een eigen kwekerij (Passiflora) en voor de cliënten  is dit al een prachtige multifunctionele plek maar een belevingstuin...... dat zou toch hartstikke mooi zijn!!  Het moet een tuin zijn waar vooral de zintuigen geprikkeld worden, meldt WIK bij haar inleiding op hun website.  Dat zou dan weer een ideale omgeving kunnen zijn voor de bewoners waarin ze een goede balans zouden verkrijgen.


De wandeltocht

In het kort: Je kon 5,10,15,20 en 25km. wandelen voor 5 euro. Omdat wij op de kleintjes letten deden wij natuurlijk de 25km. want dan betaal je maar 20 eurocent per kilometer terwijl de 5 km. een euro per kilometer moest betalen! Dus 25km! We startten in het Fries Congrescentrum vanuit Drachten. De 5 km. deed een rondje Boornbergum, de 10 en 15 km een rondje Beetsterzwaag (terug via de Himsterfinnen) en de grote jongens en meisjes van de 20 en 25km.(ook wij!) liepen ook naar Beetsterzwaag (rust), daarna liep de 20 langs het Koningsdiep en Olderterp (pauze) weer terug naar Drachten terwijl de 25 km wandelaars via de Opsterlandse Compagnonsvaart naar Hemrik gingen voor de 2e rust.  Na de rust rechtsomkeer weer richting Drachten. 

De wandeling

En wat was het een geslaagde dag vandaag, werkelijk alles werkte mee vandaag! Ten eerste dat prachtige goede doel vandaag voor Talant; ten tweede werd het na een koude start een fantastisch wandelweertje! De kou nam snel af en het zonnetje warmde het wandelpeleton helemaal op zodat sjalen afkonden en wanten ynnebusse! En ten derde waren de wandelaars massaal op deze fantastische WIK wandeling afgekomen! We meldden al in ons voorstukje dat we benieuwd waren of er meer dan 1000 wandelaars zouden komen wat een nieuw clubrecord voor WIK zou betekenen. Nou dit haalden ze bijna!! 980 Wandelaars kwamen op deze 'Talantloop' af! Fantastisch natuurlijk, wat een succes voor de 6 jarige vereniging! Groot voordeel is natuurlijk ook dat er naast de langere afstanden ook diverse korte afstanden te lopen zijn. Zelfs op de 5 km. waren aardig deelnemers, het aantal schatten we maar niet want henk is secuur hebben we inmiddels al geleerd! Maar er waren zeker meer dan 50 op de 5. En we hoorden dat de 25km zo'n 380 deelnemers kende. Misschien dat we de juiste aantallen nog even krijgen dan zetten we ze er nog even bij. 


Filmpje

We hebben ook nog een filmpje gemaakt, die zullen we morgen (zondag) even bekijken of die al publicatievriendelijk is. En wat bewerken natuurlijk, oefenen voor de 11-Stedentocht waar we dus als vrijwilliger foto's en filmpjes gaan maken en wat extraatjes gaan doen. Dus we laten het hierbij, maar niet zonder de hele organisatie te bedanken voor de fantastische wandeldag die we mochten beleven!!  Geweldig WIK!!


Programma's

WIK organiseert in April voorlopig de laatste wandeltocht, in September beginnen ze weer met de marathon in 4 delen (September). Elke woensdagmiddag kun je dan 10km. WIKKEN, altijd gezellige wandeltochtjes waarin iedereen relexed zijn kilometers maakt.   Volgende week is er een FLAL loop, denk dat we dan een vrij weekend hebben want er is helaas niet al te veel in de buurt te wandelen. En het hondje blijft beslist niet meer thuis! Maar de week erna doen we de Meerenloop te Grouw mee (13 Maart) en een week later is die gezellige '14 van Terhorne' ook met veel extra's. Graag tot één van de volgende wandeltochten! 


Oant sjen....Geen opmerkingen:

Een reactie posten