zondag 14 februari 2016

13/02: Zwolle PeperbuswandeltochtFoto's klik hierOp zaterdag 13 februari gingen we naar Zwolle voor de zgn''Peperbuswandeltocht' georganiseerd door de 'Zwolse Wandel Vereniging'.  Ivm de komende 11-Stedentocht van 3-7 Mei wilden we die dag goed oefenen met foto's en film maken in een bebouwde ongeving. De 'Perperbus' ging grote delen dwars door Zwolle en dat is toch weer anders foto's nemen dan midden in de natuur. Er waren wel stukken door mooie stukjes natuur en parken maar de stukken Zwolle hadden toch wel de overhand. Meintsje heeft korte filmpjes gemaakt, die moet ook  wennen aan haar foto/film toestelletje. We zullen zien of we daar ook wat opnames van op de site kunnen zetten binnenkort. Veel te veel foto's gemaakt natuurlijk met al die gebouwen en we gaan daar even goed in om knippen. 

We vonden het een mooie afwisselende tocht en hebben gezellig een groot deel gelopen met Rinskje Dooren die ook vele opnames heeft gemaakt. Ook met diverse 'buitenlanders' even een praatje gemaakt die nog steeds denken dat je om in Friesland te komen een paspoort nodig hebt. Ook stonden de Zwollenaren er versteld van dat ons hondje zo'n afstand moeiteloos aan kan. Ze liep vandaag mee zonder af en toe in de tas mee te liften.

Toch bekenden daar in de Peperbus: De onlangs verhuisde Gré Kingma was helemaal van de Duitse grens gekomen om mee te doen, Roelof Outhuijse was er met zijn camera en zijn harem van liefst 3 vrouwen...hoe doet die jongen dat toch! Verder natuurlijk Rinskje Dooren die de drukte en blubber in Diever ook mijdde, Henk en Truus Ramerman moeten ook ergens hebben rondgezworven maar die hebben we niet gezien, verder nog een aantal wandelaars die we wel van gezicht maar niet van naam kennen en natuurlijk weer nieuwe bekenden gemaakt. Zoals die 'strenge' maar rechtvaardige mevrouw die de prachtige flyers van Gretha de Vries (Doelgericht Wandelen) en de weergaloze flyers van de Friese 11-Stedentocht niet op de tafels wou hebben maar in een kast. Maarrrr ze waren hondvriendelijk!! Wb. de 11-Stedentocht (3 t/m 7 Mei): we houden op deze site een pagina bij (komt binnenkort actie in) over de komende editie. Wij doen de tocht alternatief mee en gaan al autorijdend, fietsend en lopend verslag doen van deze prachtige tocht met elke dag 1 of misschien wel meer dingetjes ondernemen. Meintsje loopt de laatste dag helemaal mee met haar cameraatje. Ook Tom Yntema is met zijn bestuur druk bezig om er dit jaar een speciale editie van te maken. En ze hebben al diverse leuke dingen onderweg. Nieuw is de 'Friese dag' en de halve tocht meelopen. De start is in de 11-Stedenhal, de finish op de laatste dag in de Harmonie war het eindfeestje plaatsvind. Maar hou de site van de 11-Stedentocht maar in de gaten en onze pagina waarop binnenkort meer nieuws. 

De Friese Waterlinie 2-Daagse: In het weekend van 21 en 22 Mei kun je dan goed getraind fluitend de 'Waterlinie-2 daagse' afwerken en je blijft goed in vorm voor de verdere meerdaagse tochten zoals de Slachtemarathon en die veelbesproken 100e editie van Nijmegen. Ook daar veel attracties onderweg en ook daar gaan we (Dit keer wandelend) verslag van doen. Meer info op www.doelgerichtwandelen.nl Ook op deze site een pagina van DW. waarop al wat nieuws staat en nog meer komt. Op 10 Juni organiseert deze organisatie de nacht Swalkerstocht met afstanden tot 40km.! Ook met gezellige attracties onderweg.....hier doen we ook aan mee.

De foto's van de Peperbuswandeltocht staan straks online, nog ff mee om knoeien. Bedankt organisatie...we hebben een prachtige dag gehad! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten