zaterdag 6 juni 2015

06 Zoutkamp: Lauwersmeertocht

Foto's KLIK HIER (Google+)Ondanks dat er mooie wandeltochten in Oldeholtpade en Steenwijk waren kozen wij voor de Lauwersmeertocht vanuit Zoutkamp. We waren gast bij de organisatie en zouden daarvoor natuurlijk wel een paar fotootjes voor knippen. 's Morgens versliepen we ons een beetje (De wekker stond op 4 uur!) zodat we snel alles klaar moesten zetten om op tijd in Zoutkamp te komen.

Parkeren moest bij de ijsbaan die zo'n 1,5km. van de start was maar die afstand was al inbegrepen bij de 45 en 65km. Vanuit de sloepenloods gingen we via het haventje meteen de mooie natuur al in, het was nog wel een beetje bewolkt maar dat zou al snel verdwijnen. We kregen een zonovergoten dag voorgeschoteld....prachtig wandelweer!

Het werd ons al spoedig geel-zwart voor de ogen want Elma, Theun en Bert waren er ook voor de 45km. We hebben even een stuk met ze opgelopen...zo'n 10km. maar die liepen zo hard doordat Bert nog een sociaal programma moest afwerken 's middags zodat we ze maar hebben laten lopen. Door een prachtige natuur maar ook stukken met mooie vergezichten liepen we oa. langs de dorpen Dokkumer Nieuwe Zijlen, Ezumazijl, Lauwersoog en Anjum het meer om. Natuurlijk liepen we ook langs de Gerbrandysluizen. Het stukje voor de sluizen vonden we ook prachtig al was het alleen al door de vele zwanen die er huisvesten. Pauzes waren er elke 10km. waarvan 1 mobiele post en 3 restaurants.  Zo.n 14 km. voor de finish gingen we in de fout. We volgden de route op de asfaltdijk   langs de waddenzee maar onze route van de 45 km. ging binnendoor. Het was geen ramp want nu hebben we ook een extra stukje van de 65km op de foto al raak je op laatst wel uitgefotografeerd op de dijk. Ben op een gegeven moment maar zeemeeuwen gaan spotten!! En dat viel nog niet eens mee die beestjes er scherp op te krijgen!

Na 11 km dijk heeft Harmina van de organisatie (is niet haar achternaam) ons opgehaald, we hadden onze kilometers van de 45km. al lang in de benen. Ondanks het verkeerd lopen streek de organisatie een hand over hun hart en kregen we toch een medaille!! Nou ja.....anders hadden ze de foto's gewoon niet gekregen!! 

We zijn blij dat we deze tocht hebben gedaan! Het was wat rustiger dan we gewend zijn maar dan hoor je de vogeltjes ook beter fluiten en de ezels beter balken! Elk nadeel heb zn voordeel!! Verder was de natuur heel mooi, en je komt in een gebied waar je normaal eigenlijk nooit komt!  Elk nadeel heb z'n voordeel!! Organisatie heel erg bedankt voor jullie goede zorgen en gastvrijheid! We hebben een mooie dag gehad!

Na nog een biertje aan de haven te hebben gedronken gingen we met een goed gevoel huiswaards nog druk napratend over de bijzondere wandeltocht van vandaag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten